Proiectul de lege privind pensiile speciale, adoptat de Senat. De ce a votat USR împotrivă

Senatul a adoptat, miercuri, proiectul de lege privind pensiile speciale. „Nu faceţi decât să salvaţi pensiile speciale”, afirmă senatorul USR Irineu Darău.

1320 afișări
Imaginea articolului Proiectul de lege privind pensiile speciale, adoptat de Senat. De ce a votat USR împotrivă

Proiectul de lege privind pensiile speciale, adoptat de Senat

„Cu 91 de voturi pentru, 19 împotrivă şi o abţinere, legea a fopst adoptată”, a anunţat preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă.

Legea a fost criticată de reprezentanţii USR.

„Nu puteţi fugi de adevăr. Grupul USR a votat asumat împotriva acestei legi. Nu faceţi decât să salvaţi pensiile speciale. Nu aţi tăiat nicio pensie specială. Nu treceţi niicio pensie specială pe contributivitate. Nu aţi făcut nicio reformă reală în sistemul de pensii. Nu aţi redus aproape nicio cheltuială cu pensiile speciale. Nu aţi respectat jalonul. Ca să fie şi mai clar - nici peste 20 de ani pensionarii speciali nu se vor pensiona tot la 65 de ani, aşa cum e sistemul public, nici peste 20 de ani pensiile speciale nu se vor calcula pe baza veniturilor din cariera de 35 de ani”, spune Irineu Darău.

Deputaţii au votat, luni, proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu şi a Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal.

„Astăzi e un moment important. Pentru prima dată în 34 de ani Parlamentul României abrogă pernsiile speciale ale parlamentarilor şi la două ore distanţă impozitează, elimină pensii pentru mai toate categoriile profesionale din România. E adevărat că e o încercare complicată să respecţi decizii CCR, mai multe, şi să reuşeşti să impozitezi şi să elimini pensii speciale”, a spus în timpul dezbaterilor Alfred Simonis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici