Proiectul privind bugetul pe 2024, pe agenda şedinţei de Guvern de joi

Proiectul privind bugetul de stat pentru 2024 şi proiectul privind bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2024 sunt pe agenda de joi a şedinţei Guvernului.

319 afișări
Imaginea articolului Proiectul privind bugetul pe 2024, pe agenda şedinţei de Guvern de joi

Potrivit unui comunicat al Guvernului, printre proiectele de acte normative incluse pe agenda şedinţei Guvernului de joi se numără proiectul de lege pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal bugetar pe anul 2024, proiectul de lege privind bugetul de stat 2024 şi proiectul de lege privind bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2024.

Veniturile bugetului general consolidat ar urma să fie de 586 mld. lei în 2024, adică o creştere cu 13%, arată proiectele de legi ale bugetului de stat în 2024, publicat de Ministerul Finanţelor în dezbatere publică. De asemenea, cheltuielile ar urma să fie de 673 mld. lei, adică o creştere de 9%.

De asemenea, Guvernul va dezbate joi un proiect de ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri fiscal-bugetare în domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscală, pentru modificarea şi completarea unor acte normative precum şi pentru prorogarea unor termene, dar şi un proiect de ordonanţă privind unele măsuri pentru gestionarea veniturilor curente ale bugetului public prin implementarea unor proiecte de digitalizare, precum şi pentru evidenţierea veniturilor suplimentare prin Contul Naţional pentru Evidenţa Veniturilor din Digitalizare (CNEVD).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici