Proiectul reducerii TVA la 16%. Camera Deputaţilor votează azi iniţiativa

Camera Deputaţilor are înscrisă pe ordinea de zi a plenului de miercuri iniţiativa legislativă care reduce TVA de la 19% la 16%, iar TVA pentru alimente de la 9% la 5% de la 1 ianuarie 2020. Proiectul de lege a primit raport favorabil, marţi, de la Comisia pentru buget a forului legislativ.

750 afișări
Imaginea articolului Proiectul reducerii TVA la 16%. Camera Deputaţilor votează azi iniţiativa

Sursa: Hepta

Dezbaterile încep de la ora 10.00, în plenul de miercuri, iar votul final va fi de la ora 12.00, în Camera Deputaţilor.

În comisia pentru buget, liberalul Dan Vâlceanu s-a împotrivit, deşi iniţiativa aparţine unor colegi de la PNL.

În favoarea proiectului pentru modificarea şi completarea articolului 291 din Legea 227/2015 privind Codul fiscal au votat 13 deputaţi.

Deputatul PNL Dan Vîlceanu şi deputatul USR Cosette Chichirău au votat împotrivă. Mai mulţi deputaţi PNL s-au abţinut.

Referitor la subiect, premierul Ludovic Orban a declarat că parlamentarii liberali nu vor vota în favoarea proiectului de reducere a taxei pe valoarea adăugată, nefiind un proiect asumat de partid, ci iniţiat de un parlamentar în mod individual.

La rândul său, ministrul de Finanţe Florin Cîţu a afirmat că, prin scăderea TVA şi dublarea alocaţiilor pentru copii, politicienii „aruncă ţara în aer”. El a explicat că prin adoptarea celor două măsuri deficitul ar ajunge aproape la 5%.

Senatul a adoptat tacit, pe 21 octombrie, proiectul de act normativ.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici