Promisiuni mari. Fechet: Ne oprim atunci când vom avea panouri fotovoltaice şi pe ultimul acoperiş din România

„Ne oprim atunci când vom avea panouri fotovoltaice şi pe ultimul acoperiş din România”, spune ministrul Mediului, Mircea Fechet. El anunţă un buget record în 2024 pentru programul Casa Verde Fotovoltaice, respectiv două miliarde de lei.

358 afișări
Imaginea articolului Promisiuni mari. Fechet: Ne oprim atunci când vom avea panouri fotovoltaice şi pe ultimul acoperiş din România

Promisiuni mari. Fechet: Ne oprim atunci când vom avea panouri fotovoltaice şi pe ultimul acoperiş din România

„Am avut în ultimele zile mai multe discuţii cu colegii mei, pentru că încercăm să creionăm modul în care vom funcţiona în 2024. Aşadar, ne propunem să creştem bugetul AFM, însă mai important cred că sunt programele în sine. Casa verde Fotovoltaice - vom avea un buget record în 2024, respectiv două miliarde de lei doar pentru persoane fizice. La aceste 2 miliarde de lei adăugăm încă 250 de milioane pentru unităţi de cult şi instituţii publice din domeniul asistenţei sociale. Ne oprim atunci când vom avea panouri fotovoltaice şi pe ultimul acoperiş din România”, spune Mircea Fechet.

El a mai spus că şi bugetul pentru Rabla plus va fi unul record, respectiv un miliard de lei - „vom păstra tentinţa de a lua sume de bani de la Rabla clasic şi de a-i muta la Rabla plus”.

De asemenea, el a anunţat şi programul Rabla la tractoare şi utilaje agricole, dar şi finanţarea programului „Săptămâna Verde” în şcolile din România, precum şi programul Rangerii juniori, potrivit căruia copiii vor participa la diferite vizite în parcuri naţionale şi arii naturale protejate.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici