Propunere legislativă privind creşterea numărului de membri ai Comisiei SIE, în dezbaterea Camerei Deputaţilor

O propunere legislativă care vizează creşterea numărului de membri ai Comisiei SIE de la 5, câţi sunt în prezent, la 7, a fost depusă spre dezbatere la Camera Deputaţilor, în procedură de urgenţă, aceasta fiind semnată de reprezentanţi ai tuturor grupurilor parlamentare.

349 afișări
Imaginea articolului Propunere legislativă privind creşterea numărului de membri ai Comisiei SIE, în dezbaterea Camerei Deputaţilor

Propunere legislativă privind creşterea numărului de membri ai Comisiei SIE, în dezbaterea Camerei Deputaţilor

În expunerea de motive, iniţiatorii argumentează propunerea de majorare a numărului de membri ai Comisiei SIE prin necesitatea asigurării participării la procesul decizional al tuturor grupurilor parlamentare.

„Creşterea numărului de membri ai Comisiei speciale a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SIE de la 3 deputaţi şi 2 senatori la 4 deputaţi şi 3 senatori va asigura o mai bună gestionare a procesului de control parlamentar”, se menţionează în expunerea de motive.

De asemenea, un alt argument invocat se referă la Comisia SRI, organism cu competenţe similare, dar care are 9 membri.

„Controlul parlamentar al activităţii SRI se realizează de către un organism comun compus din 9 membri desemnaţi de grupurle parlamentare. Se impune creşterea numărului de membri ai Comisiei SIE întrucât activitatea celor două comisii este similară şi presupune acelaşi grad de complexitate”, se mai arată în expunerea de motive a propunerii legislative.

Comisia SIE nu a fost încă înfiinţată din cauza divergenţelor dintre grupurile parlamentare, dată fiind situaţia actuală în care grupuri parlamentare mai mici, deşi au reprezentare parlamentară, nu pot avea şi reprezentanţi în această comisie din cauza numărului redus de membri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici