Propunerea de comisar european în persoana lui Dan Nica a ajuns la Comisia Europeană. Procedura de selecţie este în curs

Propunerea pentru funcţia de comisar european din partea României, în persoana lui Dan Nica, a ajuns la Comisia Europeană, au declarat surse politice de la Bruxelles pentru MEDIAFAX, iar în prezent procedura de selecţie îşi urmează cursul, candidatul fiind unul care nu a fost selectat în vară.

1137 afișări
Imaginea articolului Propunerea de comisar european în persoana lui Dan Nica a ajuns la Comisia Europeană. Procedura de selecţie este în curs

Propunerea de comisar în persoana lui Dan Nica a ajuns la Comisia Europeană. Procedura de selecţie este în curs

Sursele citate au declarat, pentru MEDIAFAX, că o scrisoare ce conţine numele unui candidat din partea României a ajuns luni la Comisia Europeană.

Viorica Dăncilă a anunţat deja că propunerea Executivului este Dan Nica, după ce Rovana Plumb a fost respinsă pentru funcţia de comisar european pentru Transporturi.

Potrivit surselor citate, discuţiile continuă şi la această oră, în contextul în care numele candidatului propus este acelaşi cu persoana care nu a fost selectată în vara acestui an, atunci când ţara noastră a trimis două propuneri: Dan Nica şi Rovana Plumb.

Cu toate acestea, sursele politice au explicat pentru MEDIAFAX că nu se poate vorbi acum despre o respingere, ci despre faptul că există un dialog constant cu Bucureştiul pentru a se stabili dacă va mai fi şi o altă propunere.

De asemnea, discuţiile continuă şi cu oficialii din Ungaria cu privire la desemnarea candidatului pentru funcţia de comisar din partea acestei ţări.

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a anunţat, marţi, după şedinţa Comitetului Executiv, că Dan Nica rămâne propunerea pentru funcţia de comisar european, iar dacă se cere, social democraţii au şi o propunere de rezervă, o femeie, respectiv pe Gabriela Ciot.

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European a decis, luni, prin vot, că Rovana Plumb şi Laszlo Trocsanyi nu sunt apţi pentru funcţia de comisar european.

Fifor: Dan Nica nu a fost respins. Dacă va fi respins, avem a doua propunere abrobată de CEx

Secretarul general al PSD Mihai Fifor a afirmat, marţi, că Dan Nica nu a fost respins de Comisia Europeană pentru funcţia de comisar european, însă dacă acest lucru se va întâmpla, PSD va merge cu altă propunere, respectiv cu Gabriela Ciot, votată de altfel în Comitetul Executiv al formaţiunii.

„Presupunând prin absurd că Nica ar fi respins, mergem cu altă propunere. Nu este niciun fel de problemă. Există şi o a doua propunere, unii spun de rezervă, noi îi spunem că este a doua propunere apşrobată de CEx. Suntem în grafica exactă, aşa cum ne-am propus. Să nu ne grăbim, Dan Nica nu a fost respins. Sunt greşeli de interpretare total nefericite”, a declarat Mihai Fifor, la Antena 3.

Taguri:
comisar,
ue,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici