Protest inedit la Cluj. Au jucat şotron pentru a-l convinge Boc să lase curţile şcolilor deschise

Mai multe persoane, între care şi copii, au jucat şotronul, au sărit coarda şi au jucat volei, în timpul unui protest la Cluj-Napoca, pentru a-i cere primarului Emil Boc, preşedinte al Asociaţiei Municipiilor din România (AMR), să lase curţile şcolilor deschise pentru elevi, în perioada vacanţelor.

627 afișări
Imaginea articolului Protest inedit la Cluj. Au jucat şotron pentru a-l convinge Boc să lase curţile şcolilor deschise

Protest inedit la Cluj. Au jucat şotron pentru a-l convinge Boc să lase curţile şcolilor deschise

Membrii Comunităţii Declic au protestat, joi, în faţa Primăriei Cluj-Napoca, pentru a cere tuturor primarilor din ţară să deschidă curţile şcolilor pentru copii şi în perioada vacanţelor.

Motivul pentru care protestul a fost organizat la Cluj a fost acela de a/l convinge în primul rând pe primarul oraşului Cluj-Napoca, Emil Boc, care este preşedinte al Asociaţiei Municipiilor din România şi care poate pune subiectul pe ordinea de zi a următoarei întruniri a asociaţiei.

Protestatarii, alături de mai mulţi copii, au jucat şotron, au sărit coarda, au jucat volei pe stradă, pentru a le arăta edililor că mare parte dintre primari nu au fost în stare să le pună la dispoziţie copiilor spaţii de joacă sigure, dar insistă să ţină curţile şcolilor închise în perioada vacanţei.

„În oraşe tot mai aglomerate, în care primarii aprobă blocuri peste blocuri, copiii au nevoie să facă mişcare în siguranţă, iar acum, în timpul vacanţei de vară, este cel mai bun moment ca ele să fie repuse la dispoziţia copiilor. Nu înţelegem de ce aceste spaţii trebuie să fie închise în afara orelor de curs, în timp ce copiii nu au unde să se joace”, a declarat Anduţa Karetsou, campaigner Declic.

La finalul acţiunii, reprezentanţii Declic i-au înmânat lui Emil Boc petiţia semnată de 10.000 de oameni care cer deschiderea curţilor şcolilor.

În urma protestului, primarul Emil Boc şi-a luat angajamentul ca, la următoarea întrunire a Comitetului Director al Asociaţiei Municipiilor din România, să pună în dezbatere petiţia Declic.

„Este trist că primarii au nevoie de astfel de acţiuni de protest pentru a înţelege nevoi elementare ale comunităţilor pe care le au în grijă. La fel de trist este şi că deja această vară va fi fost pe sfârşite la momentul întâlnirii primarilor. Nu ne vom lăsa, vom monitoriza acţiunile lor şi sperăm ca în următoarea vacanţă curţile şcolile să rămână deschise”, a completat Anduţa Karetsou, campaigner Declic.

Petiţia „Scoateţi lacătul de la curtea şcolii” a fost semnată de peste 10.000 de cetăţeni care cer ca toate curţile şcolilor din ţară să fie deschise sportului de masă, inclusiv în afara orelor de curs, în weekend-uri şi vacanţe.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici