PROTESTE ÎN CAPITALĂ: Aproape 300 de bucureşteni continuă protestele la Universitate şi în Piaţa Victoriei

Aproape 300 de bucureşteni continuă, joi seară, protestele la Universitate şi în Piaţa Victoriei, fiind conturate trei tabere care manifestează contra preşedintelui Traian Băsescu, a întregii clasei politice şi, respectiv, a USL.

1275 afișări
Imaginea articolului PROTESTE ÎN CAPITALĂ: Aproape 300 de bucureşteni continuă protestele la Universitate şi în Piaţa Victoriei

PROTESTE ÎN CAPITALĂ: Aproape 300 de bucureşteni continuă protestele la Universitate şi în Piaţa Victoriei (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax foto)

În Piaţa Universităţii, pe trotuarul de la fântână, se mai află, la ora transmiterii acestei ştiri, câteva zeci de tineri, care afişează mesaje contra tuturor partidelor şi scandează, printre altele, "Băsescu şi PDL să ne pupe-n USL".

Pe unul dintre bannerele afişate la protest este desenată o caracatiţă denumită PCR, pe ale cărei tentacule sunt scrise numele principalelor formaţiuni politice din România de azi. Câţiva dintre protestatari se declară şi împotriva proiectului minier de la Roşia Montană.

Tot la Universitate, dar în faţa Teatrului Naţional, se mai află aproximativ 100 de persoane, care cer demisia şefului statului. O parte a protestatarilor spun că sunt din rândul celor care au manifestat în Piaţa Universităţii, tot contra lui Băsescu, şi în ianuarie.

Între cele două tabere de la Universitate s-a produs, în jurul orei 20.00, un conflict în care s-au dat pumni, întrerupt datorită intervenţiei jandarmilor.

În Piaţa Victoriei, aproximativ 150 de persoane s-au adunat pe trotuarul de la Muzeul Antipa, pentru a manifesta contra USL şi a premierului Victor Ponta. Mulţi dintre ei au participat, joi, şi la mitingul PDL din Piaţa Revoluţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici