Prşedintele USR explică de ce nu va vota la referendum: E un recesământ al dezbinării

Prşedintele USR, Dan Barna, a declarat, vineri, că nu va participa la referendumul pentru redefinirea familiei, care va avea loc pe 6 şi 7 octombrie, pentru că nu îi vede utilitatea, dar, indiferent de rezultat, „copiii din centre nu vor mai putea fi fericiţi”.

1894 afișări
Imaginea articolului Prşedintele USR explică de ce nu va vota la referendum: E un recesământ al dezbinării

Dan Barna explică de ce nu va vota la referendum:E un recesământ al dezbinării

„M-am gândit mult cum să explic poziţia mea de a nu participa la referendumul care ni se întâmplă în acest weekend. Un referendum care nu schimbă absolut nimic pentru absolut nimeni din prezentul ţării noastre. Un referendum în urma căruia luni, după vot, nici un singur copil din cei peste 20.000 din centrele rezidenţiale nu vor fi mai fericiţi nici măcar cu un biscuite sau o minge. Indiferent de rezultat! Acest referendum nu face decât să satisfacă orgoliul, temerile sau infatuarea că având puterea avem şi dreptul să decidem, noi, asupra viziunii despre viaţă şi societate a generaţiilor următoare”, a scris preşedintele USR, Dan Barna, vineri pe Facebook.

Acesta a susţinut că referendumul „îi asigură satisfacţia” preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, fiind de fapt un „recesământ pentru dezbinare”.

„El nu face decât să îi asigure satisfacţie lui Liviu Dragnea, propagandei ruse şi forţelor anti-europene care în aceste zile au devenit foarte vocale, au confiscat referendumul şi se folosesc, cum au făcut mereu, de frică ca instrument de guvernare. Buna credinţă a părţii conservatoare a cetăţenilor ţării noastre este manipulată prin frică şi minciuni pentru a susţine un referendum care nu schimbă absolut nimic. Acest referendum este de fapt un autentic recensământ pentru dezbinare”, a adăugat Barna.

Liderul Uniunii Salvaţi România a precizat că din discuţiile pe care le-a avut cu peste o mie de persoane despre subiectul referendumului, „nu au fost mai mult de 10 care să susţină cu adecărat organizarea acestuia”.

„Am discutat în ultimele luni, având şi prilejul caravanei #FărăPenali, cu peste o mie de persoane despre acest referendum şi despre ce “rezolvă” el. Nu cred că au fost mai mult de 10 oameni în total care să susţină sincer că acest referendum rezolvă sau ajută cu ceva, cât de mic, în viaţa vreunei familii, copil sau un cetăţean din România de azi. Marea majoritate sunt de acord că este rezultatul unei manipulări prin dezinformare, frică şi propagandă care nu ajută cu nimic România de azi. Ştim cu toţii care este calea dreaptă, dar ezităm sau ne e frică să o urmăm pentru că este -too damn hard-”, a conchis Barna.

Referendumul pentru familie se va desfăşura pe parcursul a două zile, 6 şi 7 octombrie 2018, între orele 7.00 şi 21.00. Acesta va costa 163,712 milioane de lei, potrivit unui anunţ al Guvernului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici