PSD a decis să achiziţioneze clădirea sediului central al partidului

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că PSD a decis să achiziţioneze clădirea sediului central din Şoseaua Kiseleff 10.

179 afișări
Imaginea articolului PSD a decis să achiziţioneze clădirea sediului central al partidului

PSD a decis să-şi achiziţioneze clădirea sediului central (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

Ponta a precizat că imobilul va fi cumpărat în baza unei evaluări legale, decizia fiind luată în virtutea faptului că sediul central din Şoseaua Kiseleff se indentifică cu istoria politică a partidului.

Ponta a spus că PSD va achita un avans de 10%, restul sumei fiind achitat din cotizaţie.

"Avem 500.000 de membri. PSD îşi permite şi îşi va convinge proprii membri să suţină un proiect atât de important", a spus Ponta.

La rândul său, preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a precizat că partidul va achiziţiona numai clădirea sediului, nu şi curtea, având în vedere că terenul este unul foarte scump.

Dragnea a spus că sediul a fost evaluat la suma de 980.000 de euro, care va fi achitată de partid din cotizaţii, urmând a se plăti un avans de 10% şi rate lunare în cuantum de 20.000 de euro.

Dragnea a mai spus că PSD plăteşte în acest moment 9.000 de euro pe lună pentru chiria sediului şi a terenului, ceea ce i se pare foarte mult.

Potrivit lui Dragnea transferul de proprietate se va face după ce PSD va achita ultima rată. El a arătat că achiziţia sediului urmează a fi supusă şi votului Comitetului executiv al partidului. În ceea ce priveşte colectarea cotizaţiilor de partid, Dragnea a spus că PSD stă în acest moment "binişor".

El a arătat că în acest moment PSD nu mai are datorii la RAPPS.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici