PSD a depus contestaţie la Primăria Capitalei împotriva lui Negoiţă privind amplasarea panourilor

PSD a depus o contestaţie la Primăria Capitalei împotriva primarului Sectorului 3, Liviu Negoiţă, susţinând că acesta a încălcat Legea electorală prin plasarea în mod ilegal a panourilor destinate afişajului electoral pe spaţiile verzi din sector.

22 afișări
Imaginea articolului PSD a depus contestaţie la Primăria Capitalei împotriva lui Negoiţă privind amplasarea panourilor

PSD a depus contestaţie la Primăria Capitalei împotriva lui Negoiţă privind amplasarea panourilor (Imagine: Mediafax Foto)

În opinia social-democraţilor, Liviu Negoiţă încearcă astfel să împiedice dreptul legal al partidelor politice de a-şi face campanie, îngrădindu-se posibilitatea de informare a electoratului despre candidaţi şi ofertele acestora.

"Partidul Social Democrat îşi exprimă speranţa ca Primăria Municipiului Bucureşti să nu ignore această sesizare din motive de partizanat politic şi de năşie şi să îl oblige de îndată pe Liviu Negoiţă să intre în legalitate şi să înceteze cu aceste practici nedemocratice de presiune la adresa partidelor de opoziţie", se arată într-un comunicat de presă semnat de preşedintele organizaţiei PSD Sector 3, Niculae Marăşescu.

PSD Sector 3 susţine că panourile destinate afişajului electoral sunt amplasate pe spaţiile verzi şi în scuarurile dintre benzile de circulaţie de pe bulevardele cu trafic auto intens (Strada Baba Novac, Bulevardul Camil Ressu, Bulevardul Nicolae Grigorescu, Bulevardul Unirii) şi, mai mult, sunt păzite de poliţia comunitară, care-i amendează pe cei care, încercând să ajungă la aceste panouri electorale, traversează strada prin locuri nepermise sau calcă pe spaţiul verde.

Legea privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din zonele urbane prevede amenzi ce pot ajunge la 10.000 de RON pentru cei care calcă pe spaţiile verzi, menţionează comunicatul.

"Liviu Negoiţă se vede deja reales primar şi a decis de unul singur în autosuficienţa sa de a termina cu campania electorală, iar prin abuz şi încălcări ale legii vrea să confişte voturile cetăţenilor sectorului 3, fiindu-i teamă că va pierde într-o competiţie corectă. Considerăm că astfel de practici ilegale şi nedemocratice nu îşi au locul în ziua de astăzi şi ilustrează din nou faptul că lui Negoiţă îi este frică de o dezbatere realistă şi deschisă despre problemele cu care se confruntă cetăţenii sectorului 3", se mai arată în comunicatul cu titlul "Legea îl obligă pe naşu’ Pantelică să-l sancţioneze pe finul Negoiţă. O va face sau îl va proteja ca şi până acum?".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici