PSD a devansat pentru joi sau vineri CEx de validare a candidaturilor

Preşedintele PSD, Marian Vanghelie, a declarat, marţi, la sediul de campanie al social-democraţilor, că liderii partidului au decis devansarea Comitetului Executiv Central, acesta urmând să fie convocat joi sau vineri.

38 afișări
Imaginea articolului PSD a devansat pentru joi sau vineri CEx de validare a candidaturilor

PSD a devansat pentru joi sau vineri CEx de validare a candidaturilor (Imagine: Mediafax Foto)

Vanghelie a anunţat, marţi, după o întâlnire a liderilor PSD, la sediul de campanie al partidului, că şedinţa CEX nu va mai avea loc săptămâna viitoare, cu o zi sau două înaintea lansării oficiale a candidaţilor din 16 aprilie.

Liderul PSD a afirmat că şedinţa CEX va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni, joi sau vineri.

PDL şi-a anunţat, marţi, candidatul pentru Primăria Generală, acesta fiind secretarul general al formaţiunii, Vasile Blaga.

Surse din PSD au afirmat, luni, pentru MEDIAFAX, că prin amânarea până în imediata apropiere a lansării candidaţilor a şedinţei CEX în care trebuie aprobată lista candidaţilor, s-ar încerca sprijinirea candidaturii lui Marian Vanghelie pentru primăria Capitalei.

Pe de altă parte, potrivit surselor citate, deşi în partid nu a avut loc o discuţie oficială legată de posibilitatea ca Miron Mitrea să fie candidatul surpriză al PSD pentru Primăria Bucureştiului, coordonatorul de campanie al social-democraţilor a afirmat, într-un cerc de apropiaţi, că este interesat de o astfel de candidatură.

Aceleaşi surse au mai menţionat că, dacă PSD va merge pe varianta Mitrea pentru Primăria Capitalei, există o mare probabilitate ca strategia de campanie să fie construită în jurul unui tandem Mitrea-Vanghelie, acesta din urmă urmând să fie propus bucureştenilor ca soluţia PSD pentru postul de viceprimar.

Vanghelie a evitat, marţi, să răspundă întrebărilor despre candidaţii social-democraţi pentru Bucureşti, menţionând că "formula" pe care o va gândi PSD Bucureşti va fi anunţată la CEx.

El a mai menţionat că la această şedinţă a CEx nu se va vota asupra propunerilor privind candidaturile, CEx având doar rolul de a le valida.

Pe de altă parte, liderul PSD Bucureşti a negat că în şedinţa de marţi de la sediul de campanie s-ar fi vorbit despre o a treia variantă de candidat, în afara celor două deja vehiculate, Vanghelie, respectiv Oprescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici