PSD a încercat să strângă semnături pentru moţiune de la parlamentarii puterii, însă fără succes

Deputatul PSD Mihai Drăghici a încercat, marţi dimineaţă, înaintea şedinţei de plen reunit, să strângă semnături din partea parlamentarilor din arcul guvernamental pentru moţiunea de cenzură a social-democraţilor, lovindu-se însă de refuzul acestora.

12 afișări
Imaginea articolului PSD a încercat să strângă semnături pentru moţiune de la parlamentarii puterii, însă fără succes

PSD a încercat să strângă semnături pentru moţiune de la parlamentarii puterii, însă fără succes (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Ştiu că vreţi să nu mai fie domnul Boc, să ia măsuri... Guvernul Boc să plece. Uitaţi aici textul moţiunii ... nu trebuie să-mi daţi un răspuns pe loc. Îl citiţi şi vedeţi dacă dumneavoastră consideraţi că în colegiul dumneavoastră cetăţenii gândesc aşa sau altfel...", i-a spus deputatul PSD democrat-liberalului Gelu Vişan.

Gestul social-democratului a fost catalogat de Vişan drept politicianist.

"Nu aveţi nicio măsură. Astfel de măsuri politicianiste nu au nicio legătură. Puneţi mâna şi găsiţi o măsură. Una singură! Înţeleg că e frumos să faci campanie electorală cu doi ani şi jumătate înainte de alegeri, dar veniţi cu o măsură economică sau financiară", i-a reproşat Vişan deputatului PSD.

Un alt deputat PDL, Alin Popoviciu, l-a ironizat pe Drăghici, spunându-i acestuia să-i dea lista pentru a fi semnată de toţi parlamentarii PDL.

"Este doar o foaie A 4. Trebuie să citesc mai întâi de zece ori un text şi apoi să semnez", a spus Teo Trandafir.

La rândul său, deputatul Silviu Prigoană, ex-PDL, a arătat că, după ce va studia documentul, va decide dacă va semna sau nu.

"Boc nu m-a obligat şi nici nu m-a putut obliga vreodată, iar dacă mă uit la măsurile pe care le propuneţi - PSD sau PNL, eu, în afară că vreţi să ajungeţi la putere, nu văd altceva. Dacă aţi fi venit măcar cu o chestie concretă. Acesta e socialism curat! Semnaţi-vă singuri moţiunea, dar trimiteţi-vă alegătorii la muncă şi sprijiniţi mediul de afaceri, că astăzi suntem în liberalism, nu în socialism", i-a spus lui Drăghici senatorul Iulian Urban.

"Văd că aici cu dumneavoastră (jurnaliştii - n.r.) de faţă au o reticienţă, probabil că partidul este aspru în a lua măsuri cu dumnealor atunci când iau o decizie după conştiinţă. Noi am purtat discuţii amicale, este normal, atât timp cât activezi într-un areal, să şi porţi discuţii amiabile. Cu toţi sunt de acord că Guvernul actual nu performează", a susţinut Mihai Drăghici.

Singura semnătură pe lista lui Mihai Drăghici era a deputatului independent Tudor Ciuhodaru.

Parlamentarii PSD au stabilit, în şedinţa de luni, să amplaseze, marţi, o măsuţă pe holul din care se intră în plenul Camerei, în locul unde se află listele de prezenţă pe care deputaţii şi senatorii le semnează. Social-democraţii urmau să prezinte parlamentarilor, în acest loc, documentul cu textul moţiunii de cenzură, precum şi un tabel pentru semnături.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, luni, după şedinţa BPN al partidului, că social-democraţii au elaborat textul unei moţiuni de cenzură "deschisă şi populară", pe care o vor depune la Parlament când se vor strânge 236 de semnături.

Pentru a putea fi adoptată în Parlament, o moţiune de cenzură trebuie să întrunească minimum 236 de voturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici