PSD Alba a votat pentru susţinerea candidaturii lui Victor Negrescu la europarlamentare

Comitetul Executiv al PSD Alba a votat cu unanimitate de voturi, susţinerea candidaturii fostului ministru delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, la alegerile europarlamentare, a anunţat social-democratul, sâmbătă, pe Facebook.

127 afișări
Imaginea articolului PSD Alba a votat pentru susţinerea candidaturii lui Victor Negrescu la europarlamentare

PSD Alba a votat pentru susţinerea candidaturii lui Victor Negrescu la europarlamentare

„Comitetul Executiv al organizaţiei Partidului Social Democrat Alba a votat, cu unanimitate de voturi, susţinerea candidaturii mele pentru funcţia de membru al Parlamentului European. Le mulţumesc colegilor pentru sprijin. Aş fi onorat să pot reprezenta judeţul Alba, regiunea Centru şi în general pro-europenii de stânga în viitorul Parlament European. Partidul Social Democrat are toate şansele să câştige viitoarele alegeri pentru Parlamentul European având o echipă puternică, bine pregătită, care poate reprezenta cum trebuie interesele României. Sunt convins că echipa noastră din Alba, sub coordonarea domnului deputat Ioan Dîrzu, va obţine un scor foarte bun în judeţ la alegerile europarlamentare. Reprezentarea pe listă va depinde de decizia finală a colegilor noştri din conducerea naţională a PSD”, a scris Victor Negrescu, sâmbătă, pe Facebook.

Social-democratul a adăugat că prioritatea sa este să îşi folosească experienţa pentru a creşte influenţa şi profilul României pe plan european, precizând că în perioada în care a fost eurodeputat a generat cele mai multe proiecte pilot, în valoare de circa 60 de milioane.

„În cei aproape trei ani de mandat în Parlamentul European am promovat activ România, şi în mod special Transilvania şi zona de Vest a României, la nivel european, am militat pentru aderarea României la Schengen, am fost europarlamentarul care a generat cele mai multe proiecte pilot, în valoare de aproape 60 de milioane, şi m-am bucurat de respectul colegilor obţinând Premiul de Europarlamentarul Anului pe agenda digitală. În calitate de ministru am creat formatul de dialog al miniştrilor de afaceri europene cu Franţa şi Germania, am finalizat pregătirile privind Preşedinţia României la Consiliul UE şi am adus dezbaterea pe temele europene şi evenimentele preşedinţiei peste tot în ţară. Prioritatea mea este să folosesc toată experienţa mea pentru a ajuta la creşterea influenţei şi profilului României la nivelul Uniunii Europene”, a conchis Negrescu.

Lista pentru alegerile europarlamentare va fi finalizată pe 15-20 martie, a anunţat pe 18 februarie, preşedintele PSD Liviu Dragnea. De asemenea, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a spus că partidul său va propune listă separată de PSD la europarlamentare.

Până acum şi-au anunţat intenţia de a candida la europarlamentare social-democraţii Claudiu Manda şi Rovana Plumb. Cea din urmă a precizat că încă nu a fost luată o decizie în partid cu privire la cine va deschide lista PSD la europarlamentare. Precizările ei vin în contextul în care în spaţiul public au apărut informaţii conform cărora aceasta ar deschide lista PSD la alegerile pentru PE.

Alegerile europarlamentare vor avea loc pe 26 mai. Pe 15 februarie, Guvernul a adoptat cadrul general al măsurilor şi calendarul pentru europarlamentare, potrivit căruia termenul pentru depunere a candidaturilor la alegeri este până la data de 28 martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici