PSD: ANSVSA va interzice creşterea porcilor în gospodări. Oros neagă informaţia

PSD susţine că ANSVSA a emis un ordin prin care nu se va mai permite creşterea porcilor în gospodării pentru consumul propriu. Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, neagă informaţia şi spune că este vorba de anumite norme de biosecuritate, potrivit agrointel.ro.

6518 afișări
Imaginea articolului PSD: ANSVSA va interzice creşterea porcilor în gospodări. Oros neagă informaţia

PSD: ANSVSA va interzice creşterea porcilor în gospodări. Oros neagă informaţia

„PNL mai pune la cale o măsură aberantă: vrea să le interzică românilor să crească porci în gospodăriile personale! ANSVSA a publicat un proiect de ordin care, odată intrat în vigoare, va face imposibilă creşterea porcilor pentru autoconsum”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Partidului Social Democrat.

În postarea social-democraţilor se mai arată că „Ţăranul român nu va mai avea voie să reproducă porci în propria gospodărie sau să transporte porci de la o gospodărie la alta. Iar cine va încălca aceste reguli riscă o amendă de la 1.000 la 7.000 de lei”.

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a negat informaţia şi acuză PSD de dezinformare.

„Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor nu interzice şi nu limitează creşterea porcilor în gospodăriile populaţiei din România.

Asigurăm toţi cetăţenii că, în România, vor putea creşte porci în gospodăria proprie, cu respectarea unor norme minime de biosecuritate”, a declarat ministrul Agriculturii pentru agrointel.ro.

Oros a adăugat că un proiect de ordin care să stabilească o serie de reguli de bună practică pentru creşterea porcilor, este în este în dezbatere publică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici