PSD anunţă că a declanşat deja procedura legală în cazul Bădălău

PSD anunţă că a declanşat deja procedura legală în cazul Bădălău şi cere USR să lase „minciunile şi să nu mai facă zid în faţa colegilor de partid penali”.

489 afișări
Imaginea articolului PSD anunţă că a declanşat deja procedura legală în cazul Bădălău

PSD anunţă, într-un comunicat, că a depus, luni, o solicitare la Birourile Permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, pentru declanşarea procedurii de revocare a domnului Niculae Bădălău din funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Conturi a României.

Votul pentru revocare va fi exprimat în şedinţa comună a comisiilor de buget, finanţe şi bănci din Senat şi Camera Deputaţilor.

Şedinţa va fi organizată imediat după reluarea lucrărilor Parlamentului, întrerupte, din motive de securitate, de evenimentele legate de reuniunea miniştrilor de Externe ai NATO.

„Raţiunile de Securitate care au stat la baza amânării lucrărilor comisiilor sunt cunoscute, de altfel, de liderii grupurilor parlamentare ale USR, care, în mod populist şi demagogic, au acuzat că PSD prelungesc revocarea domnului Niculae Bădălău. Partidul Social Democrat solicită USR să se abţină să critice reacţiile PSD în acest caz. Este profund imoral şi demagogic ca USR să critice conduita altor partide în privinţa integrităţii politice, atâta timp cât protejează <penalii USR din funcţii publice>, sfidând fără jenă cetăţenii români cărora le promiteau curăţarea clasei politice de astfel de personaje controversate. În USR s-a instituit practica <Alături de penali în funcţii publice> chiar de la vârful partidului! Au făcut scut pentru apărarea colegilor lor acuzaţi de fapte penale grave şi de incompatibilitate. Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, are o decizie de incompatibilitate din partea ANI şi o sesizare penală la DNA din partea aceleiaşi instituţii, pentru că s-a numit pe sine director într-un proiect al primăriei şi a încasat bani, în plus faţă de indemnizaţia de primar şi de limitele impuse de lege”, transmit social-democraţii.

În plus, spune PSD, la Braşov, primarul Allen Coliban a aprobat virarea a 1 milion de lei din banii primăriei către un ONG care a fost fondat de el şi care are sediul la domiciliul său, iar DNA a deschis deja o anchetă în acest caz.

„A mai trecut o zi în care Bădălău este vicepreşedinte al Autorităţii de Audit de la Curtea de Conturi, responsabil de PNRR. Cum face asta din puşcărie? Participă la şedinţe cu Comisia Europeană din arest? Aşa ştiu PSD şi PNL să compromită România în faţa partenerilor europeni. Nu mai apăraţi hoţii! Declanşaţi revocarea lui Bădălău în Parlament”, a postat preşedintele USR, Cătălin Drulă.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis, luni, arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a lui Niculae Bădălău, după ce procurorii DNA au dispus reţinerea sa, duminică, fiind acuzat de fapte de corupţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici