PSD anunţă că nu participă la consultările de la Cotroceni simultan cu UNPR

PSD a anunţat, luni dimineaţă, că nu va participa la consultările de la Cotroceni simultan cu UNPR, solicitând şefului statului fie să contramandeze invitaţia adresată Uniunii, fie să reprogrameze discuţiile cu opoziţia.

16 afișări
Imaginea articolului PSD anunţă că nu participă la consultările de la Cotroceni simultan cu UNPR

PSD anunţă că nu participă la consultările de la Cotroceni simultan cu UNPR

Preşedintele PSD, Victor Ponta, i-a trimis, luni dimineaţă, o scrisoare preşedintelui Traian Băsescu, în care îl informează că formaţiunea pe care o conduce nu va participa la consultările de la Cotroceni, cauza invocată fiind prezenţa UNPR.

Ponta afirmă în scrisoare că întrucât invitaţia la consultări a fost adresată şi UNPR, un partid care "nu are niciun vot exprimat în mod democratic şi legal de către poporul român", PSD nu poate accepta să ia parte la aceste discuţii.

Preşedintele PSD îi solicită lui Traian Băsescu fie contramandarea invitaţiei adresate UNPR, fie reprogramarea consultărilor cu opoziţia.

Ponta dă asigurări că PSD şi păstrează "angajamentul şi dorinţa sinceră" de a participa cu orice ocazie la discuţii serioase şi consistente cu privire la Legea sistemul unitar de pensii publice şi la Legea educaţiei.

El precizează însă că PSD nu poate participa la consultări dacă şi UNPR va fi prezent: "Este evident că PSD nu va accepta şi nu va legitima niciodată o asemenea situaţie contrară regulilor statului de drept. Vă aducem aminte, domnule Preşedinte, că a mai existat un moment, la consultările anterioare la care au participat partidele parlamentare, când nu am acceptat să luăm parte la discuţii la care participă şi grupuri de traseişti politici".

Liderul social-democrat aminteşte că la acel moment Traian Băsescu a reprogramat discuţia cu PSD a doua zi şi reia aceeaşi solicitare, menţionând că poziţia PSD a rămas "extrem de consecventă şi fermă" în această privinţă.

"Prin urmare, rămâne la latitudinea dumneavoastră modalitatea de soluţionare a situaţiei, fie prin contramandarea invitaţiei adresate unui partid născut prin fraudarea votului popular, fie prin reprogramarea aceastei discuţii cu Opozitia, în cursul acestei zile sau cu o altă ocazie", mai afirmă Ponta la finalul scrisorii adresate preşedintelui Băsescu, care se încheie cu formula "Vă mulţumim anticipat pentru răspuns. Vă rog să primiţi, domnule Preşedinte, asigurarea întregii noastre consideraţii".

Preşedintele Traian Băsescu are programate, luni, la Cotroceni, discuţii cu reprezentanţii partidelor şi grupurilor parlamentare pe teme de actualitate cum ar fi Legile pensiilor, educaţiei, accelerării proceselor, dar şi despre bugetul pe 2011.

PNL a anunţat încă de vineri că nu va participa la consultări, astfel încât discuţiile se vor purta doar între şeful statului şi reprezentanţii puterii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici