PSD anunţă ce amendamente va depune la Legea bugetului pentru anul 2020

Social-democraţii au prezentat amendamentele pe care le vor depune la legea bugetului pentru anul viitor, printre ele fiind creşterea pensiei minime, pe care PNL vrea să o îngheţe, majorarea salariilor în învăţământ şi asigurarea finanţării spitalelor.

2816 afișări
Imaginea articolului PSD anunţă ce amendamente va depune la Legea bugetului pentru anul 2020

PSD anunţă ce amendamente va depune la Legea bugetului pentru anul 2020

„De ce vor PNL-iştii să adopte pe furiş bugetul, prin angajarea răspunderii? Ca să nu dea explicaţii despre cifrele umflate, care arată că bugetul ajunge doar pentru 9 luni. Ca să nu fie întrebaţi la ce spitale vor tăia fondurile şi care vor fi închise/comasate/privatizate. Ca să nu dea explicaţii de ce nu vor face autostrăzile promise, de ce nu mai dau bani pentru investiţii la comune şi oraşe, de ce desfiinţează Start-Up Nation, de ce sistează investiţiile în irigaţii, de ce taie enorm de la Sănătate şi Agricultură, dar cresc masiv la Armată, Poliţie, Servicii secrete, inclusiv pentru pensii speciale”, a transmis social-democraţii, într-o postare joi pe pagina de Facebook a PSD.

Sursa citată susţine că „este cea mai nedemocratică decizie a unui guvern după 1989”.

„PSD va depune amendamente pentru a apăra beneficiile obţinute de cetăţeni în guvernarea social-democrată. Cele mai importante sunt următoarele:

1. Creşterea pensiei minime, pe care PNL vrea să o îngheţe în 2020.

2. Creşterea salariilor din Învăţământ, conform prevederilor legale pe care PNL vrea să le abroge.

3. Asigurarea pragurilor minime de finanţare pentru comunităţile locale, pe care PNL vrea să le desfiinţeze, condamnând jumătate din populaţie la subfinanţare.

4. Asigurarea finanţării spitalelor, pe care PNL vrea să o taie cu aproape 40%”, mai arată sursa menţionată.

Plenul Camerei Deputaţilor şi Senatului se va reuni, luni, de la ora 16.00 pentru ca Guvernul să-şi angajeze răspunderea în vederea adoptării proiectului de buget pentru 2020.

Termenul pentru depunerea amendamentelor la comisiile pentru buget din Parlament a fost stabilit pentru ora 10.00. Modificările depuse vor fi transmise Guvernului la ora 13.00.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, miercuri, că Guvernul îşi va asuma răspunderea pe Legea bugetului de stat, Legea asigurărilor sociale de stat şi pe modificarea OUG 114. Şeful Executivului a subliniat că o dezbatere în Parlament ar genera întârzierea bugetului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici