PSD cere în instanţă suspendarea stării de alertă din Sectorul 1: „Opriţi acest bâlci costisitor” / Clotilde Armand: „Instanţa mi-a dat dreptate”

  • Partidul Social Democrat Sector 1 atacă în instanţă şi cere suspendarea stării de alertă declarată de către Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Sectorului, „cu complicitatea Prefectului Capitalei”, Alin Stoica.
  • Clotilde Armand convoacă o nouă şedinţă de urgenţă pentru a primi mandat să rezilieze contractul cu Romprest.
  • Instanţa de judecată a respins acţiunea formulată de Primarul Sectorului 1 pentru lipsa calităţii procesuale active.
1190 afișări
Imaginea articolului PSD cere în instanţă suspendarea stării de alertă din Sectorul 1: „Opriţi acest bâlci costisitor” / Clotilde Armand: „Instanţa mi-a dat dreptate”

PSD cere în instanţă suspendarea stării de alertă din Sectorul 1

„Partidul Social Democrat Sector 1 consideră că această decizie nu este întemeiată legal şi reprezintă doar urmarea firească a unei situaţii de criză declanşată şi întreţinută de către Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand. În plină stare de alertă declarată la nivel naţional, CSU Sector 1 (Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Sectorului 1 - n.r.) mai suprapune o altă stare de alertă locală, fapt ridicol şi fără precedent în România şi care nu arată decât înrădăcinarea unei mentalităţi autoritare şi a unor precedente toxice. Altfel spus, politicienii de dreapta - în speţă, Clotilde Armand - nu pot da nici cu mătura fără o stare de alertă declarată oficial?”, transmite preşedintele interimar PSD Sector 1, Florin Manole.

El afirmă că „lupta” dintre Clotilde Armand şi Romprest afectează interesele cetăţenilor.

„Am semnalat în repetate rânduri că lupta doamnei Armand cu operatorul de salubrizare afectează interesele cetăţenilor şi este dusă cu incompetenţă şi rea-credinţă, generând penalităţi împovărătoare la bugetul local, dar şi cheltuieli suplimentare prin achiziţii total netransparente. Opriţi acest bâlci costisitor şi ridicaţi, deopotrivă, gunoiul şi starea de alertă”, conchide Manole.

Clotilde Armand: Instanţa a decis şi mi-a dat dreptate

Clotilde Armand convoacă o nouă şedinţă de urgenţă pentru a primi mandat să rezilieze contractul cu Romprest, după ce instanţa de judecată a respins acţiunea formulată de Primarul Sectorului 1 pentru lipsa calităţii procesuale active.

„Instanţa a decis şi mi-a dat dreptate: Primarul trebuie împuternicit de Consiliul Local al Sectorului 1 pentru a putea rezilia contractul cu Romprest în Justiţie. Pentru că parte din acest contract este Consiliul local. Nu primarul. Ce au spus consilierii PNL după şedinţa de vineri la care nu s-au prezentat? Exact pe dos. Că nu trebuie acordul Consiliului Local. Iată că instanţa a hotărât: <Respinge acţiunea formulată de reclamanţii Sectorul 1 al Municipiului Bucureşti şi Primarul Sectorului 1 pentru lipsa calităţii procesuale active>”, anunţă Clotilde Armand.

Ea precizează că va convoca o nouă şedinţă de urgenţă a Consiliului Local al Sectorului 1.

„Voi convoca din nou pentru mâine o şedinţă de urgenţă având pe Ordinea de zi acelaşi proiect de hotărâre ca vineri: mandatarea primarului Sectorului 1 în vederea promovării unei acţiuni având ca obiect rezilierea contractului de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza Sectorului 1. Sper ca de data asta consilierii PNL şi PSD să se prezinte”, conchide Armand.

Reprezentanţii PNL şi PSD au refuzat să participe la şedinţa de vineri a Consiliului Local.

Pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare se afla un singur proiect de hotărâre de consiliu local: mandatarea Primarului Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti în vederea promovării unei acţiuni având ca obiect rezilierea Contractului de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza administrativ – teritorială a Sectorului 1, a anunţat Clotilde Armand.

Primarul Sectorului 1 îi acuză pe consilierii locali PNL şi PSD că nu vor rezilierea contractului deoarece la mijloc sunt numeroşi bani.

„Serviciul public de salubrizare este întrerupt deşi legea salubrizării şi regulamentul de salubrizare interzice acest lucru. Facturile sunt plătite la zi şi Compania Romprest continuă să ia ostatici cetăţenii de bună credinţă care plătesc din buzunarul lor cel mai scump serviciu de salubrizare din România. PNL şi PSD s-au înfrăţit din nou şi nu vor rezilierea contractului în Justiţie. Nu asta aţi cerut, stimaţi consilieri? De ce nu aţi votat? Ştiu. Sunt prea mulţi bani de pierdut... Zilele trecute a sosit raportul controlului efectuat de Ministerul Finanţelor (condus de însuşi dl. Florin Cîţu) care ne demonstrează cu subiect şi predicat că Sectorul 1 trebuie să recupereze 50 de milioane de euro de la societatea Romprest. PNL şi PSD nu vor să recuperăm banii. Dimpotrivă”, a spus primarul Clotilde Armand.

Tot vineri, reprezentanţii PNL, organizaţia din Sectorul 1 al Capitalei, au semnat o scrisoare adresată cetăţenilor prin care suţin că proiectul primarului Clotilde Armand privind rezilierea contractului de salubrizare este complet iresponsabil.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici