PSD Cluj: Boc foloseşte banii publici în interes personal şi de partid

Conducerea PSD Cluj l-a acuzat, luni, pe preşedintele PDL Emil Boc, candidat la funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, de folosirea banilor publici în interes personal şi de partid prin amenajarea unui studio electoral în sediul Primăriei, unde s-ar monta clipurile sale electorale.

29 afișări
Imaginea articolului PSD Cluj: Boc foloseşte banii publici în interes personal şi de partid

PSD Cluj: Boc foloseşte banii publici în interes personal şi de partid (Imagine: Mediafax Foto)

"Un asemenea studio de campanie nu avea ce căuta în clădirea Primăriei. Sunt bani publici care se folosesc în interes personal şi nu mi se pare normal", a declarat, luni, preşedintele PSD Cluj-Napoca, Remus Lăpuşan, de asemenea candidat la funcţia de primar al muncipiului.

El a reclamat faptul că Emil Boc a promis în 2004 transparenţă în cheltuirea banilor publici şi separarea campaniei electorale de activitatea administrativă, dar nu s-a ţinut de cuvânt.

Lăpuşan a prezentat mai multe înregistrări video şi fotografii primite la sediul PSD cu imagini ale unui birou din Primărie în care se află calculatoare, o masă de montaj TV, un televizor şi o persoană.

"Nu mi se pare normal ce a făcut Emil Boc că a folosit Primăria Cluj-Napoca pentru campania electorală. Sunt înregistrări care arată că după miezul nopţii în Primărie se montează clipuri electorale care urmau a fi prezentate a doua zi la televiziuni", a adăugat Lăpuşan.

Liderul PSD Cluj-Napoca i-a cerut lui Boc să-şi prezinte poziţia faţă de acuzaţiile aduse şi să arate din ce bani a cumpărat aparatura TV, dacă s-a plătit curentul electric consumat sau chiria pentru spaţiu.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, Emil Boc a declarat că este vorba despre o manipulare a PSD Cluj.

"Este o manipulare. Există o încăpere în Primărie în care de trei ani se pregătesc materiale de prezentare a activităţii primarului, care se prezintă la televiziunile locale", a spus Emil Boc.

El a mai spus că aparatura TV folosită, în valoare de 50.000 de lei, a fost achiziţionată din banii PDL.

Potrivit acestuia, clipurile electorale ale PDL Cluj au fost realizate de firme specializate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici