PSD: Cozmâncă nu face decât să ajute campania electorală a adversarilor stângii

PSD arată, într-un comunicat de presă transmis duminică seară, că Octav Cozmâncă este, de fapt, autosuspendat din PSD de circa patru ani, prin lipsa sa de activitate în partid şi că prin astfel de acţiuni acesta "nu face altceva decât să ajute campania electorală a adversarilor stângii din România".

38 afișări
Imaginea articolului PSD: Cozmâncă nu face decât să ajute campania electorală a adversarilor stângii

Preşedintele PSD Suceava, senatorul Gavril Mîrza (Imagine: Mediafax Foto)

"Domnul Octav Cozmâncă este, de fapt, autosuspendat de aproximativ patru ani din PSD, prin lipsa sa de activitate în cadrul partidului. Prin astfel de acţiuni, domnul Cozmâncă nu face decât să ajute campania electorală a adversarilor stângii din România, punându-se în contradicţie cu obiectivele PSD: schimbarea reală a societăţii româneşti şi schimbarea unei persoane care nu are calităţile necesare pentru a ocupa funcţia supremă în stat", se menţionează în comunicatul de presă transmis de Biroul de presă al PSD.

Fostul lider social-democrat Octav Cozmâncă a anunţat, duminică, printr-o scrisoare deschisă adresată "membrilor şi electoratului PSD", că se autosuspendă din partid, motivând că PSD nu mai e un partid de stânga şi că nu are, din aprilie 2005, un lider autentic, fiind condus de "grupuri de interese".

Preşedintele PSD Suceava, senatorul Gavril Mîrza, a declarat că BPJ al PSD Suceava urmează să se întâlnească pentru a discuta despre atitudinea lui Octav Cozmâncă, acesta riscând măsuri disciplinare, până la excluderea din partid.

Mîrza a declarat că a primit scrisoarea deschisă semnată de Octav Cozmâncă, membru al PSD Suceava şi fost senator de Suceava, prin care acesta anunţă că se autosuspendă din partid.

El a arătat că acesta era autosuspendat de mai mult timp din PSD pentru că nu a mai activat demult în partid.

"Domnul Cozmâncă s-a autosuspendat de mai mult timp pentru că nici nu a mai fost activ în cadrul organizaţiei, iar înregimentarea într-o echipă concurentă echipei PSD şi susţinerea unui alt candidat decât Mircea Geoană, chiar dacă acel candidat a fost membru PSD, duce la discutarea în BPJ a unei asemenea atitudini", a spus preşedintele PSD Suceava.

Mîrza a precizat că a avut o discuţie cu Octav Cozmâncă despre solicitarea sa scrisă de autosuspendare şi că l-a rugat să mai reflecteze asupra deciziei întrucât este membru fondator al partidului şi nu poate alege o altă cale decât PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici