PSD depune luni moţiunea simplă pe Agricultură

PSD va depune luni la Camera Deputaţilor o moţiune simplă pe Agricultură, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, şeful Departamentului de agricultură al social-democraţilor, Victor Surdu.

20 afișări
Imaginea articolului PSD depune luni moţiunea simplă pe Agricultură

PSD depune luni moţiunea simplă pe Agricultură (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

Deputatul PSD a afirmat că unul dintre motivele pentru care social-democraţii iniţiază moţiunea simplă este că Ministerul Agriculturii înregistrează o datorie de aproape 400 milioane lei către fermieri, deşi s-a angajat la sfârşitul anului trecut să o achite integral până în februarie 2010.

Surdu a mai spus că actualul ministru al Agriculturii, Mihail Dumitru, ar trebui demis, în urma moţiunii simple, pentru negocierile defectuoase cu oficialii europeni pe politicile agricole comune, de care va depinde suma alocată de UE României pe agricultură şi dezvoltare rurală.

Conform Regulamentului Camerei Deputaţilor, moţiunea simplă poate fi iniţiată de cel puţin 50 de deputaţi.

Preşedintele Camerei stabileşte data dezbaterii moţiunii simple, care nu poate depăşi 6 zile de la înregistrarea acesteia, înştiinţând Guvernul în acest sens.

Pentru a fi aprobată o moţiune simplă, este necesar votul favorabil al majorităţii deputaţilor prezenţi.

În cazul în care o moţiune simplă este aprobată, hotărârea Camerei se va trimite Guvernului, care va ţine cont de poziţia exprimată în cuprinsul respectivei moţiuni, se mai arată în Regulamentul Camerei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici