PSD discută situaţia creată de poziţia UDMR în privinţa Kosovo

Biroul Permanent Naţional al PSD, discută, marţi, la ora transmiterii acestei ştiri, într-o şedinţă extraordinară, situaţia internă creată de poziţia divergentă a UDMR, partid aflat la guvernare, faţă de poziţia oficială a autorităţilor române de nerecunoaştere a independenţei provinciei Kosovo.

2 afișări
Imaginea articolului PSD discută situaţia creată de poziţia UDMR în privinţa Kosovo

PSD discută, într-un BPN extraordinar, situaţia creată de poziţia UDMR în privinţa Kosovo

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a convocat un Birou Permanent extraordinar pentru a lua în discuţie situaţia internă creată în urma poziţiei divergente a UDMR în raport cu decizia autorităţilor de la Bucureşti de a nu recunoaşte independenţa provinciei Kosovo, au declarat, marţi, surse din partid.

Acestea au menţionat că Geoană intenţiona să le solicite acordul celorlalţi membri ai conducerii centrale a PSD pentru ca social-democraţii să solicite oficial UDMR să renunţe la guvernare şi să îi solicite premierului Tăriceanu să se disocieze, printr-un gest guvernamental concret, de Uniune, a cărei poziţie în privinţa independenţei Kosovo contrastează cu cea decisă de Parlament, Preşedinţie şi partide.

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, luni seară, că parlamentarii Uniunii au votat împotriva declaraţiei adoptate de Parlament privind Kosovo, considerând că singura soluţie raţională este proclamarea independenţei statului Kosovo.

Parlamentul României a adoptat, luni seară, o Declaraţie prin care nu recunoaşte declararea unilaterală a independenţei provinciei Kosovo, considerând că nu sunt îndeplinite condiţiile pentru recunoaşterea noii entităţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici