PSD, după ce Klaus Iohannis a spus că nu mai merge cu „golăneala”: Limbaj suburban care îl descalifică

Reprezentanţii Partidului Social Democrat precizează că preşedintele Klaus Iohannis vrea politizarea justiţiei, acuzându-l că are un limbajul suburban care îl descalifică, în contextul anunţului făcut de acesta că va organiza referendum pe 26 mai pentru că nu mai merge cu „golăneala PSD".

713 afișări
Imaginea articolului PSD, după ce Klaus Iohannis a spus că nu mai merge cu „golăneala”: Limbaj suburban care îl descalifică

PSD, după ce Iohannis a spus că nu mai merge cu "golăneala": Limbaj suburban care îl descalifică

„Preşedintele Iohannis nu este interesat de justiţie, ci doar politizează justiţia! PSD condamnă cu tărie declaraţiile prin care preşedintele Klaus Iohannis a desconsiderat toate recomandările şi solicitările magistraţilor de a nu amesteca mizele sale electorale cu problematica justiţiei. Mai mult, constatăm că preşedintele Klaus Iohannis i-a minţit ieri inclusiv pe magistraţi, atunci când le-a dat asigurări că nu va afecta justiţia prin implicarea în campania electorală. Cu atât mai mult, considerăm că nu are căderea să vorbească de justiţie o persoană care este acuzată de furt de case, căruia îi închid dosarele penale acoliţii pe care îi protejează în funcţie şi a cărui nevastă merge cu basmaua în cap, noaptea ca hoţii, să dea declaraţii la Parchet", se arată în comunicatul remis MEDIAFAX.

Sursa citată recizează că PSD nu s-a opus niciodată organizării unui referendum.

„Este doar problema Preşedintelui Klaus Iohannis faptul că au trecut doi ani de zile până a putut lua o decizie! PSD nu a fost şi nu este împotriva unui referendum privind justiţia, suntem împotriva unui Preşedinte care politizează justiţia! Klaus Iohannis nu este proprietarul justiţiei. PSD sprijină justiţia care este legată atât de statul de drept, cât şi de drepturile omului. Sperăm că Iohannis înţelege foarte bine că, atunci când procurorii şi judecătorii folosesc protocoale secrete, încrederea oamenilor în sistemul de justiţie este afectată şi această problemă trebuie rezolvată. PSD condamnă limbajul suburban folosit de preşedintele Iohannis, limbaj care îl descalifică total din postura de şef al statului şi din funcţia de mediator la care îl obligă Constituţia României", se arată în comunicatul de presă.

„În ceea ce priveşte organizarea secţiilor de votare, cu siguranţă Guvernul PSD va respecta întru-totul prevederile legale", precizează PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că va convoca un referendum pe probleme din justiţie în data de 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare, motivând că "aşa nu se mai poate".

„Golăneala PSD a depăşit orice limită. Nu e nici în spiritul Constituţiei, nu serveşte nici echilibrului democratic în stat ca Guvernl să apeleze la OUG", a mai spus preşedintele.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici