PSD Harghita şi Covasna au cerut excluderea UDMR de la o guvernare cu PDL

Organizaţiile PSD Covasna şi Harghita au votat, luni, în Comitetul Executiv Naţional al partidului, pentru începerea negocierilor în vederea formării unei majorităţi de guvernare cu PDL, însă fără UDMR, a afirmat, luni seară, liderul organizaţiei social-democrate din Harghita, Mircea Duşa.

14 afișări
Imaginea articolului PSD Harghita şi Covasna au cerut excluderea UDMR de la o guvernare cu PDL

Preşedintele PSD Harghita, Mircea Duşă (Imagine: Mediafax Foto)

"Argumentele care au stat la baza cererii noastre au fost punctele din programul UDMR prin care formaţiunea şi-a propus să obţină autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc şi legalizarea statutului minorităţilor naţionale. Noi nu putem fi de acord cu aceste revendicări ale UDMR, care sfidează românii şi Constituţia şi nici PSD nu este dispus să meargă alături de cei care le cer", a declarat corespondentului MEDIAFAX preşedintele PSD Harghita, Mircea Duşă.

Duşa a adăugat că PDL şi PSD pot forma o majoritate de guvernare puternică şi fără UDMR, afirmând că reprezentanţii Uniunii îşi pot exprima punctele de vedere şi din opoziţie.

Citeşte şi

PSD începe negocierile cu PDL pentru formarea Guvernului

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici