PSD îi cere lui Băsescu să condamne "votul fraudulos" din Cameră la Legea pensiilor

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni după şedinţa BPN că social-democraţii îi vor trimite preşedintelui Traian Băsescu o scrisoare în care îi vor solicita să condamne "votul fraudulos" dat de Camera Deputaţilor la Legea pensiilor.

23 afișări
Imaginea articolului PSD îi cere lui Băsescu să condamne "votul fraudulos" din Cameră la Legea pensiilor

PSD îi cere lui Băsescu să condamne "votul fraudulos" din Cameră la Legea pensiilor (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Ponta a afirmat că, dacă preşedintele Traian Băsescu nu va răspunde până marţi la solicitarea PSD, atunci parlamentarii social-democraţi nu vor participa la şedinţa Parlamentului în care preşedintele va prezenta un mesaj, marţi, la ora 15.00.

El a menţionat că PSD va face un apel la preşedinte pentru a-şi exercita atribuţiile constituţionale de a veghea la buna funcţionare a instituţiilor statului.

"Vom face referire foarte clară la votul fraudulos dat săptămâna trecută în Camera Deputaţilor, sub egida preşedintelui acestei Camere, Roberta Anastase, atunci când, fiind prezenţi doar 80 de deputaţi PDL şi independenţi, preşedinta Camerei, comiţând evident o infracţiune, a numărat 170 de deputaţi. Este vorba despre o infracţiune evidentă, este vorba despre o situaţie extrem de gravă, fiind vorba de o lege care afectează viaţa a şase milioane de români", a afirmat Ponta.

El a precizat că îi va solicita lui Băsescu să aibă "o poziţie foarte clară de condamnare a acestui fel de acţiune infracţională" şi să refuze să promulge Legea pensiilor.

"Dacă preşedintele nu va face acest lucru, atunci parlamentarii PSD şi PC nu vor participa la un mesaj care probabil se va referi la problemele personale ale lui Traian Băsescu. (...) Dacă preşedintele ţării, care are obligaţie prin Constituţie să vegheze la buna funcţionare a instituţiilor statului, refuză să îşi exercite această obligaţie, pentru noi nu mai este preşedintele ţării şi nu avem de ce să asistăm la un mesaj al unei persoane care nu îşi îndeplineşte atribuţiile de bază", a spus Ponta.

El a precizat că aşteaptă un răspuns din partea lui Traian Băsescu până la şedinţa comună a Parlamentului de marţi, în care preşedintele va prezenta un mesaj pe politică internă.

"Nu poate veni într-un Parlament în care se fraudează şi care în ochii românilor devine un loc în care se fură voturi, dacă mai vrea să fie preşedintele României. Dacă vrea doar să fie complicele celor care fac astfel de lucruri sau dacă cei care au furat voturi au furat din ordinul lui Traian Băsescu, oamenii trebuie să ştie acest lucru", a mai declarat Ponta.

Proiectul legii pensiilor a fost adoptat, miercuri, de Camera Deputaţilor, cu 170 voturi "pentru", două "împotrivă" şi trei abţineri, în absenţa reperezentanţilor PSD şi PNL, după o dezbatere maraton în care parlamentarii care susţin Guvernul au reuşit să îşi impună amendamentele.

PSD a anunţat că va ataca Legea pensiilor la Curtea Constituţională, unul dintre motive fiind faptul că în sală erau mult mai puţini deputaţi decât numărul de voturi anunţate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici