PSD îşi arogă meritele pentru legea carantinei. Romaşcanu: PSD a îndreptat, din nou, greşelile guvernanţilor

  • Purtătorul de cuvânt al PSD spune că întârzierea de 5 zile, în care legea a fost disecată la Senat, a fost utilă
  • „Am reuşit să adoptăm o act normativ care nu mai seamănă deloc cu proiectul PNL. O lege în care am schimbat peste 90% dintre prevederile aberante”
  • PSD a eliminat posibilitatea ca românii să fie izolaţi în spital, doar pe suspiciunea unui simplu strănut, a fost reacţia lui Romaşcanu post-adoptare a legii.
153 afișări
Imaginea articolului PSD îşi arogă meritele pentru legea carantinei. Romaşcanu: PSD a îndreptat, din nou, greşelile guvernanţilor

PSD îşi arogă meritele pentru legea carantinei. Romaşcanu: PSD a îndreptat, din nou, greşelile guvernanţilor

Lucian Romaşcanu consideră că este meritul PSD că proiectul Guvernului liberal a fost îndreptat în Parlament. El spune că PSD s-a luptat pentru drepturile românilor timp de 5 zile, uneori până târziu în noapte, şi a corectat aberaţiile legislative ale PNL.

În forma adoptată de Parlament, legea nu lasă loc pentru abuzuri, spune social-democratul.

Statul nu mai poate confisca şi nu mai poate distruge bunurile oamenilor, pe motiv de pandemie, nu te mai poate izola fără să-ţi ceară acordul, nu-ţi mai poate trimite copii, dacă esti bolnav, direct în centrele de asistenţă socială. Legiuitorul lasă instanţele de judecată să aibă ultimul cuvânt atunci când este vorba de măsuri care ne privează de libertate, fie că vorbim de carantină, fie că vorbim de izolare.

PSD a eliminat posibilitatea ca românii să fie izolaţi în spital, doar pe suspiciunea unui simplu strănut. Pentru a fi pusă în izolare o persoană trebuie să manifeste toată simptomatologia din definiţia bolii sau să fie un asimptomatic cu test pozitiv. Izolarea se face doar pe baza unor examene clinice care să demonstreze că eşti infectat sau că eşti purtătorul virusului. Iar dacă riscul epidemic e scăzut, izolarea se va putea face şi la domiciliu.

La fel se procedează şi în cazul carantinei: nu putem fi ţinuţi în carantină doar din cauza unor suspiciuni. Măsura e dispusă doar celor care vin zone roşii în România sau celor care au fost în contact cu o persoană infectată.

Românii vor avea dreptul să stea în carantină la domiciliu sau la o altă reşedinţă. Dacă nu au posibilitatea de sta separat de ceilalţi membri ai familiei, atunci statul le va pune la dispoziţie spaţiile necesare. Iar statul nu va putea ţine în carantină pe termen nelimitat, cum voiau Orban şi Iohannis, ci doar pe durata de incubaţie a bolii.

O altă modificare importantă făcută de PSD: statul nu ne mai poate forţa să urmăm un tratament împotriva voinţei noastre, aşa cum prevedea proiectul Guvernului PNL. Tratamentul se administrează doar cu acordul pacientului iar înainte de izolarea în spital se cere consimţământul persoanei vizate”, conchide purtătorul de cuvânt al PSD.

În concluzie, Romaşcanu spune că „PSD a îndreptat din nou, greşelile născute din prostia şi din ticăloşia guvernanţilor”.

”Am reuşit să adoptăm o act normativ care nu mai seamănă deloc cu proiectul PNL. O lege în care am schimbat peste 90% dintre prevederile aberante, o lege în care am introdus observaţiile ONG-urilor, precizările magistraţilor cu privire la procedurile legale dar şi cerinţele specialiştilor în epidemiologie, menite să asigure protecţia medicală de care au nevoie românii”, menţionează reprezentantul PSD. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici