PSD lucrează la o plângere penală împotriva Robertei Anastase, acuzând-o de fals

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, după şedinţa BPN, că juriştii partidului lucrează la o plângere penală împotriva preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, pe care o acuză de abuz în serviciu şi uz de fals.

35 afișări
Imaginea articolului PSD lucrează la o plângere penală împotriva Robertei Anastase, acuzând-o de fals

PSD lucrează la o plângere penală împotriva Robertei Anastase, acuzând-o de fals (Imagine: David Nika/Mediafax Foto)

Ponta a precizat că plângerea penală împotriva Robertei Anastase va fi depusă la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

El a menţionat că obiectul plângerii penale va fi abuz în serviciu, fals şi uz de fals la votul dat în Camera Deputaţilor, săptămâna trecută, la Legea pensiilor.

Ponta nu a precizat când va fi depusă această plângere penală.

El a motivat că, potrivit stenogramei şedinţei Camerei, liderul de grup al social-democraţilor, Mircea Duşa, a precizat la microfonul plenului că nu mai există cvorum de şedinţă după ce deputaţii PSD şi PNL s-au retras înaintea votului final.

"Au fost încă două voturi electronice, în care s-au înregistrat 82 de deputaţi prezenţi, după care, în mod tipic infracţional, că orice hoţ procedează aşa, şi doamna Anastase e un hoţ, pentru că aşa a procedat. A spus că s-a stricat aparatul de vot electronic, după care a numărat 170 de voturi", a spus Ponta.

El a menţionat că PSD va parcurge toate căile parlamentare pentru a contesta votul dat la Legea pensiilor.

"Aici însă nu mai este vorba de o dezbatere pe procedură, nu mai este vorba de lupta politică dintre opoziţie şi putere. Aici este vorba de fraudă publică", a spus Ponta.

El a mai afirmat că secretarul de şedinţă de atunci, liberalul Mihai Voicu, a confirmat că în sala de plen, înaintea votului final, existau doar 80 de deputaţi.

"Domnul Voicu probabil că va fi martor în procesul în care doamna Anastase va trebui să răspundă penal pentru acest fals şi uz de fals", a mai spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici