PSD nu a decis dacă va merge la consultări la Cotroceni. Ciolacu: „Moţiunea, victorie pentru români”

  • PSD nu a decis deocamdată dacă va merge sau nu la consultările la Cotroceni, spune preşedintele social-democraţilor, Marcel Ciolacu.
  • Despre reacţiile de după moţiune ale USR şi PNL, Ciolacu afirmă că vede în continuare „amatorismul cu care s-au consacrat în guvernare”.
639 afișări
Imaginea articolului PSD nu a decis dacă va merge la consultări la Cotroceni. Ciolacu: „Moţiunea, victorie pentru români”

PSD nu a decis dacă va merge la consultări la Cotroceni. Ciolacu: „Moţiunea, victorie pentru români”

Întrebat, marţi seara, la Antena 3, dacă PSD va merge la consultările de la Cotroceni, Ciolacu răspunde: „Nu am luat o decizie. Am demonstrat încă o dată capacitatea PSD de a veni cu o moţiune şi de a răsturna acest guvern Cîţu. Este o victorie importantă pentru români, mai puţin pentru partide. Nu puteam merge mai departe cu acest guvern cinic, care nu a avut capacitatea să gestioneze cele mai mari crize ale României după al Doilea Război Mondial”.

Liderul PSD afirmă că se bucură de faptul că a venit cu un text al moţiunii PSD unde i-a arătat exact pe toţi cei cei care au făcut parte din această alianţă, inclusiv cei de la USR PLUS: „au votat să cadă propriul guvern din care au făcut parte pentru că au intrat într-un joc de şantaj”.

Întrebat despre planul cu care va merge la consultări, preşedintele PSD s-a referit la reacţiile USR şi PNL de după moţiune ca „amatorism cu care s-au consacrat în guvernare”: „USR cu Cioloş, PNL cu Cîţu, parcă nu s-a întâmplat nimic în România! Nu înţeleg jocul democratic: întâi creezi o majoritate”.

Chestionat, mai departe, care este opţiunea sa personală pentru consultările de la Cotroceni, Ciolacu spune că a aşteptat să vorbească preşedintele Iohannis, să se întâlnească de miercuri şi să discute serios, nu să fie „bifate întâlniri între partide”.

„Opţiunea noastră este foarte clară: ori refac alianţa perdanţilor, care nu va dura, pentru că se vor certa din nou peste 2- 3 luni ori alegeri anticipate. Nu există altă soluţie. Noi nu ne ducem cu PNL. Este exclus în acest moment să negociez ceva cu PNL pentru susţinerea unui guvern minoritar”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici