PSD şi ALDE vor susţine acelaşi candidat la Curtea Constituţională, dar nu propun pe nimeni

Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anuţat că formaţiunea sa nu va propune pe nimeni pentru un post la CCR din partea Senatului, însă va susţine, împreună cu PSD, unul dintre cei care şi-au depus dosarul, o decizie în acest sens urmând să se ia marţi.

656 afișări
Imaginea articolului PSD şi ALDE vor susţine acelaşi candidat la Curtea Constituţională, dar nu propun pe nimeni

PSD şi ALDE vor susţine acelaşi candidat la Curtea Constituţională, dar nu propun pe nimeni

Întrebat care este propunerea ALDE pentru postul de la Curtea Constituţională din partea Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că "vom susţine propunerea pe care o face PSD la Curte".

Imediat, Liviu Dragnea a intervenit, precizând că PSD nu va face propuneri, însă o decizie privind susţinerea unui candidat va fi luată în şedinţa de marţi a grupului senatorilor PSD.

Călin Popescu Tăriceanu a ţinut aşadar să menţioneze că ALDE va da sprijinul aceleiaşi persoane care este susţinută de PSD, în timp ce Dragnea a completat "şi invers e valabil".

Anterior, liderul PSD a declarat că nu doreşte politizarea Curţii Constituţionale. "PSD nu face propuneri pentru Curtea Constituţională dintr-un motiv foarte simplu: noi nu considerăm că acele locuri din CCR sunt locuri politice (...) Nouă ni se pare un gest important pe care ar trebui să-l facă toată lumea. Cel mai rău lucru ar fi ca şi Curtea Constituţională să se politizeze. Ar fi foarte rău. Sunt destul instituţii politizate în România, care n-ar trebui să fie", a explicat Liviu Dragnea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici