PSD şi PRM nu ar vota, în Parlament, pentru un Guvern restructurat

Liderii PSD şi PRM au respins, vineri, ideea prezentării în Parlament a unui Guvern restructurat.

1 afișare
Imaginea articolului PSD şi PRM nu ar vota, în Parlament, pentru un Guvern restructurat

PSD şi PRM nu ar vota, în Parlament, pentru un Guvern restructurat

Şansele ca PSD să susţină în Parlament varianta discutată de PNL de restructurare a Guvernului pentru a fi soluţionată numirea în funcţia de ministru al Justiţiei a Noricăi Nicolai sunt foarte mici, a declarat, vineri, la Suceava, vicepreşedintele PSD, Cristian Diaconescu.

El a spus, într-o conferinţă de presă, că o restructurare a Guvernului presupune o eficientizare a activităţii acestuia, un nou program, iar PSD a anunţat că exclude orice fel de alianţă preelectorală cu partide de dreapta.

Diaconescu a arătat că o atitudine de sprijin din partea PSD ar crea "o confuzie majoră" în electorat.

"Sunt foarte mari şanse să nu sprijinim o astfel de formulă", a spus vicepreşedintele PSD.

La rândul său preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a anunţat, vineri, că formaţiunea pe care o conduce va vota împotriva unui eventual Guvern restructurat ce ar fi prezentat în Parlament.

El a avertizat, în conferinţa de presă săptămânală, că dacă Guvernul va opta, după decizia Curţii Constituţionale în cazul Norica Nicolai, să prezinte în Parlament un Executiv restructurat, atunci "eşecul va fi garantat", întrucât "Guvernul va cădea".

"Gata, ne-am săturat de abuzurile şi de ifosele acestui Cabinet de adunătură", a adăugat liderul PRM.

Vadim Tudor a mai spus că nu va susţine un astfel de Guvern, la fel cum PRM nu a votat niciunul dintre Guvernele Tăriceanu. "Se va ajunge într-o criză politică şi instituţională şi, până la urmă, dacă nu le-a luat Dumnezeu minţile de tot, vor trebui să ia în calcul propunerea noastră (guvern de uniune naţională - n.r.)", a arătat senatorul PRM.

Liderii PNL au luat în discuţie, joi seara, varianta restructurării Guvernului şi solicitarea unui vot în Parlament, în noua formulă fiind inclusă, ca ministru al Justiţiei, tot Norica Nicolai sau nominalizarea unei alte persoane pentru portofoliul Justiţiei, a declarat vicepreşedintele liberal Ludovic Orban.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici