PSD: Steagul primit de Ponta la Suceava are stema simplă a Moldovei, cu stea în loc de soare

PSD Suceava a precizat, luni, că steagul pe care liderul PSD, Victor Ponta, l-a primit vineri la mitingul electoral organizat în comuna suceveană Dumbrăveni reprezintă stema simplă a Moldovei, în versiunea modernă, cu o stea în locul soarelui.

240 afișări
Imaginea articolului PSD: Steagul primit de Ponta la Suceava are stema simplă a Moldovei, cu stea în loc de soare

PSD: Steagul primit de Ponta la Suceava are stema simplă a Moldovei, cu stea în loc de soare (Imagine: Daniel Mihăilescu/Mediafax Foto)

Precizările PSD Suceava au fost făcute după ce liderul PSD Suceava, Cătălin Nechifor, a fost întrebat, luni, într-o conferinţă de presă, dacă steagul oferit lui Ponta, de culoare roşie, a avut în mod voit o stea cu cinci colţuri, ca cea de pe drapelul Partidului Comunist, în loc de opt colţuri.

Nechifor a răspuns că va prezenta o informare completă privind steagul primit de preşedintele PSD.

Ulterior, reprezentanţii PSD Suceava au transmis un comunicat de presă în care susţin că pe steagul oferit lui Victor Ponta a fost imprimată stema simplă a Moldovei, în versiunea modernă, cu o stea în locul soarelui şi că acest steag a fost imprimat de Imprimeria Naţională.

Sursa citată adaugă că începând din anul 1409, odată cu domnia lui Alexandru cel Bun, la stema Moldovei este modificată forma coarnelor bourului, acestea fiind curbate înăuntru.

"Tot atunci devine mai frecventă simplificarea soarelui, până la înlocuirea sa printr-o stea cu cinci colţuri, roza plasată la stânga botului fiind redată cu petale, iar globularul semilună rămânând sub aceeaşi formă", precizează reprezentanţii PSD Suceava.

Potrivit acestora, stema Moldovei, aşa cum apare pe sigilii, are bourul, soarele, luna şi luceafărul, ultimul cu cinci colţuri.

Prezent, vineri, în comuna suceveană Dumbrăveni, la un miting electoral, preşedintele PSD Victor Ponta a primit un steag roşu cu stema Moldovei inscripţionată pe el din partea organizaţiilor PSD Suceava şi Botoşani, darul fiind înmânat de doi copii îmbrăcaţi cu costume naţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici