PSD Suceava: Guvernul Ungureanu ţine la secret Hotărârea de Guvern prin care s-au alocat fonduri primăriilor

Preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat că premierul Mihai Răzvan Ungureanu se comportă ca un "securist" pentru că ţine "la secret" decizii ale Guvernului, cum ar fi Hotărârea de Guvern prin care s-au alocat bani primăriilor PDL din ţară.

204 afișări
Imaginea articolului PSD Suceava: Guvernul Ungureanu ţine la secret Hotărârea de Guvern prin care s-au alocat fonduri primăriilor

PSD Suceava: Guvernul Ungureanu ţine la secret Hotărârea de Guvern prin care s-au alocat fonduri primăriilor (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

"Avem un premier securist sută la sută. Mihai Răzvan Ungureanu nu poate uita că a fost la SIE sau poate mai e la SIE", a spus Nechifor într-o conferinţă de presă.

El a arătat că dacă pentru revigorarea companiei Cuprumin premierul nu a găsit 15 milioane de euro pentru plata arieratelor, a găsit în schimb 170 de milioane de euro pentru "a satisface pohta PDL".

Deputatul PSD a subliniat că Hotărârea de Guvern prin care se alocă bani primăriilor nu s-a publicat în Monitorul Oficial şi că astfel premierul încearcă să ascundă că a alocat bani primăriilor PDL.

"Nu cred că a stabilit lista de spioni", a spus Nechifor.

El consideră că Guvernul trebuie să informeze cum alocă fondurile pentru că e vorba de bani publici.

"Nu cred că sunt bani aduşi de soţia premierului de la OMV, ci sunt bani publici", a adăugat preşedintele PSD Suceava, care consideră că acest mod de lucru "de guvernare la secret" este un subiect care trebuie să fie abordat la moţiunea de cenzură ce va fi depusă de opoziţie în 17 aprilie.

Guvernul a alocat primăriilor fonduri totale de aproape 650 milioane lei, pentru proiecte în derulare şi achitarea arieratelor, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Informaţia a fost confirmată la finalul şedinţei de către purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, care a arătat că primăriile vor primi fonduri totale de 648 milioane lei.

Banii vor fi alocaţi din Fondul de rezervă bugetară, prin suplimentarea sumelor defalcate din TVA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici