PSD vrea mandate şi salarii mai mari pentru membrii CSM

PSD va propune modificarea legislaţiei şi a Constituţiei pentru întărirea rolului şi autorităţii Consiliului Superior al Magistraturii, în sensul măririi mandatelor judecătorilor şi preşedintelui Consiliului, a creşterii salariilor acestora, a declarat, joi, deputatul PSD Eugen Nicolicea.

2 afișări

Nicolicea a afirmat, într-o conferinţă de presă, că PSD doreşte ca, în perspectivă, să fie revizută Constituţia în sensul de a se mări mandatele membrilor CSM de la 6 ani, cum este în prezent, la 9 ani, iar mandatul preşedinelui CSM să nu fie ca acum de un an, ci de trei ani.

El a explicat că CSM va prezenta Parlamentului, la 15 februarie, raportul de activitate pe anul trecut şi nu este normal ca acest raport să fie susţinut de noul preşedinte al CSM.

Deputatul PSD a mai spus că va propune şi modificarea legislaţiei în sensul întăririi rolului de juedecată al secţiilor CSM, astfel încât verificările şi anchetele să se realizeze mai rapid. Astfel, PSD doreşte creşterea salariilor membrilor acestor secţii, pentru a nu mai fi supuşi tentaţiilor şi presiunilor.

O altă modificare a legii propusă de PSD constă în stipularea faptului că CSM, în momentul în care constată că există fapte de natură penală în
anchete şi dosare, trebuie să sesizeze organele în drept, a mai adăugat Nicolicea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici