Pub-urile, barurile şi restaurantele se vor închide mai devreme în Marea Britanie. Ce oră a fost aleasă de guvernul britanic

  • Marea Britanie a decis să închidă mai devreme pub-urile şi restaurantele
  • Oficialii se tem de un al doilea val care ar putea ucide peste 200 de persoane zilnic
  • Decizia schimbă strategia folosită pentru a stopa răspândirea coronavirusului
480 afișări
Imaginea articolului Pub-urile, barurile şi restaurantele se vor închide mai devreme în Marea Britanie. Ce oră a fost aleasă de guvernul britanic

Sursa foto: profimedia

Toate pub-urile, barurile, restaurantele şi alte localuri din Anglia se vor închide la ora 22:00. Măsura va intra în vigoare de joi şi este menită să ajute la reducerea răspândirii coronavirusului. Sectorul ospitalităţii va fi restricţionat doar în cazul localurilor cu servire la masă.

Nivelul de alertă din Marea Britanie în privinţa Covid-19 a ajuns la 4, ceea ce înseamnă că transmisia este „ridicată sau în creştere exponenţială”. Autorităţile se tem de un al doilea val care ar putea produce 200 de decese zilnic până la jumătatea lunii noiembrie, conform proiecţiilor consilierului guvernamental, Sir Patrick Vallance.

Luni au fost raportate în Marea Britanie 4.368 de cazuri zilnice şi 11 decese, în creştere faţă de duminică când s-au înregistrat 3.899 de noi cazuri.

Restricţii similare au fost anunţate în Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord, relatează BBC.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici