Purtătorul de cuvânt al Guvernului, despre OUG privind salariile: Încercăm să o adoptăm marţi, nu mai avem timp

Ordonanţa de urgenţă referitoare la corecţiile salariale din sistemul bugetar va fi aprobată în cel mult două săptămâni, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, care a explicat că dacă sindicatele din educaţie ar privi procesul în ansamblu, nu punctual, OUG s-ar putea aproba marţi

3414 afișări
Imaginea articolului Purtătorul de cuvânt al Guvernului, despre OUG privind salariile: Încercăm să o adoptăm marţi, nu mai avem timp

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, despre OUG privind salariile: Încercăm să o adoptăm marţi, nu mai avem timp

Afirmaţiile au fost făcute de Suciu vineri, la finalul şedinţei de Guvern, în contextul în care jurnaliştii l-au întrebat care este stadiul negocierilor în cazul OUG şi când urmează ca documentul să fie aprobat.

"Ştiu că la Ministerul Muncii, aceste discuţii continuă, au fost discuţii în cursul acestei săptămâni. Ordonanţa este în stadiul spre finalizare. Aşteptăm clarificarea tuturor detaliilor şi eventuale noi negocieri cu partenerii sindicali din Educaţie. Acolo este singurul semn de întrebare pe care îl mai avem în legătură cu ordonanţa în ceea ce priveşte creşterile de salarii", a spus Dan Suciu.

"Practic, cei din educaţie vă încurcă să adoptaţi ordonanţa săptămâna viitoare", au insistat jurnaliştii.

"N-aş spune că ne încurcă. Asta este situaţia şi încercăm să o rezolvăm şi să avem înţelegerea şi disponibilitatea lor de a privi întregul proces în ansamblu şi nu doar punctual, pe chestiunea legată de educaţie", a spus Suciu.

Întrebat când consideră că OUG va fi aprobată, el a precizat că Guvernul încearcă să rezolve cât mai repede această problemă pentru că timpul rămas este foarte scurt.

"Încercăm în continuare să o adoptăm marţi. Dacă nu, în săptămâna imediat următoare. Oricum n-avem mult timp la dispoziţie", a mai spus purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat, joi, la Europa FM, că Guvernul nu va aproba în ordonanţa privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în şedinţa de săptămâna viitoare, deoarece negocierile cu sindicatele vor continua.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici