Puşcaş va candida din partea PSD într-un colegiu uninominal din judeţul Cluj

Fostul negociator-şef al României cu UE, deputatul Vasile Puşcaş, a anunţat, miercuri, că va candida la alegerile generale pentru un mandat de deputat sau senator, într-un colegiu care urmează să fie stabilit de conducerea filialei PSD Cluj.

21 afișări
Imaginea articolului Puşcaş va candida din partea PSD într-un colegiu uninominal din judeţul Cluj

Puşcaş va candida din partea PSD într-un colegiu uninominal din judeţul Cluj (Imagine: Mediafax Foto)

Puşcaş a declarat, miercuri,că nu are vreo preferinţă anume pentru Camera Deputaţilor sau pentru Senat sau pentru anume colegiu uninominal.

"Am decis să merg în cursa electorală din partea PSD Cluj, unde va decide conducerea filialei. Nu am nicio pretenţie de vreun colegiu şi nici dacă să candidez la Camera Deputaţilor sau Senat”, a spus Puşcaş.

El a adăugat că nominalizarea sa pentru una din cele două Camere ale Parlamentului sau pentru un colegiu va fi stabilită de conducerea filialei, în funcţie de strategia electorală, pentru atingerea obiectivelor.

Preşedintele PSD Cluj, deputatul Vasile Soporan, a declarat, la rândul său, pentru MEDIAFAX că se bucură de decizia lui Puşcaş.

"Mă bucură faptul că Vasile Puşcaş va candida într-un colegiu din judeţul Cluj. Este o personalitate importantă a filialei şi partidului, ţinând cont de realizările dânsului ca negociator şef al României cu UE. Candidatura domnului Puşcaş va da forţă echipei PSD Cluj”, a afirmat Soporan.

El şi-a exprimat convingerea ca Vasile Puşcaş va fi validat ca parlamentar, prin vot, de alegătorii colegiului unde va candida.

O decizie privind Camera parlamentară unde va candida Puşcaş şi colegiul uninominal va fi luată de conducerea filialei împreună cu deputatul în zilele următoare.

La începutul lunii iulie, vicepreşedinţii PSD Ioan Rus şi Vasile Dâncu au demisionat din toate funcţiile deţinute în cadrul PSD, mai puţin din partid, iar Vasile Puşcaş şi-a dat demisia din funcţia de membru al Consiliului Naţional al PSD.

Vasile Puşcaş a criticat atunci dezbaterile din PSD, care "au avut rolul de a dăuna intereselor organizaţiilor locale ale partidului în perspectiva alegerilor parlamentare", fiind axate mai mult pe "funcţii, poziţii şi ciolane". Puşcaş a spus la vremea respectivă că îşi va continua activitatea alături de Ioan Rus şi Vasile Dâncu în Fundaţia "Institutul Social Democrat din Transilvania", care va fi o cale de continuare a proiectelor lor social-democrate.

Preşedintele PSD Cluj-Napoca, Remus Lăpuşan, i-a cerut, la sfârşitul lunii iulie, deputatului Vasile Puşcaş să candideze pentru un nou mandat de parlamentar într-un colegiu uninominal din Cluj-Napoca la alegerile generale din toamnă.

Pe de altă parte, fostul vicepreşedinte al PSD Ioan Rus şi fostul preşedinte al PSD Cluj, senatorul Vasile Dâncu, au anunţat, la începutul lunii august, că nu vor candida la alegerile parlamentare din toamnă.

Vasile Puşcaş a anunţat, în 31 august, că se gândeşte să candideze sub sigla PSD pentru un mandat de deputat sau senator, însă a spus că "mulţi din conducerea partidului" nu ar fi "fericiţi" să îl vadă candidat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici