Quintus preferă alegeri uninominale în PNL, dar ar accepta şi un vot mixt

Preşedintele Comisiei de Statut a PNL, Mircea Ionescu Quintus, a declarat, miercuri, că el preferă alegeri uninominale la Congres pentru respectarea dreptului fiecărui membru de a candida, precizând că ar accepta însă şi o variantă mixtă - vot pe listă combinat cu alegeri uninominale.

25 afișări
Imaginea articolului Quintus preferă alegeri uninominale în PNL, dar ar accepta şi un vot mixt

Quintus preferă alegeri uninominale în PNL, dar ar accepta şi un vot mixt (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Întrebat dacă preferă la Congres un vot individual sau pe moţiuni, Quintus a precizat că alegerile ar trebui să fie "nominale", menţionând că ar accepta şi o variantă mixtă, de vot pe listă, dar în acelaşi timp cu alegeri uninominale.

"Părerea mea este că pentru respectarea dreptului fiecărui membru de a candida ar trebui să fie nominale. Există însă şi posibilităţi şi aş accepta, la intervenţia majorităţii, un sistem mixt, adică cu alegere pe listă şi în acelaşi timp şi algeri uninominale tot pentru componenţa BPC", a spus Mircea Ionescu Quintus.

El a menţionat însă că are "câteva idei" la care nu renunţă: "ideea că orice membru al PNL are dreptul să candideze la orice funcţie în partid", drept care "nu poate fi eludat, nu poate fi neglijat", "principiul ca un membru al PNL să nu deţină două funcţii de conducere în acelaşi timp" şi, "bineînţeles, egalitatea de alegeri la toate organismele de conducere, începând cu BPC şi până la birourile comunale".

"Acestea sunt principii pe care eu le respect de multă vreme, în orice caz de după 1990, şi ele trebuie să râmână aşa cum au fost şi până acum în partidul nostru. Important este ca această comisie să stabilească acolo unde este nevoie modificările în statut dorite de baza partidului şi de Biroul Politic Central cu care o să am o întâlnire probabil la începutul săptămânii viitoare. Vreau să stau de vorbă şi cu domnul preşedinte şi cu domnul prim vicepreşedinte, să aflu şi părerile lor", a apreciat Quintus.

Pe de altă parte, Mircea Ionescu Quintus a precizat că a fost ales preşedinte al Comisiei în lipsa sa, menţionând că nu ştie care sunt membrii Comisiei, dar anunţând că va fi asistat de un vicelider şi doi secretari, dintre care unul tehnic.

Liberalul a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, în privinţa funcţiei de prim-vicepreşedinte, că lui i s-a părut o funcţie "care a funcţionat" şi care nu a stricat, cât timp a existat, "rostul partidului".

Din Comisia pentru Statut fac parte 24 de liberali: Cristian Adomniţei - reprezentant regiunea 1 Nord - Est, Ionel Paler - regiunea 1 Nord - Est, George Dragomir - regiunea 2 Sud - Est, Victor Paul Dobre - regiunea 2 Sud - Est, Dan Motreanu - regiunea 3 Sud - Muntenia, Doina Căsaru - regiunea 3 Sud - Muntenia, Dan Săceanu - regiunea 4 Sud - Vest Oltenia, Mihai Voicu - regiunea 4 Sud - Vest Oltenia, Bogdan Ţîmpău - regiunea 5 Vest, Claudiu Ţaga - regiunea 5 Vest, Gabi Ardusatan - regiunea 6 Nord - Vest, Ioan Ţintean - regiunea 6 Nord - Vest, Ciprian Dobre - regiunea 7 Centru, Mihai Donţu - regiunea 7 Centru, Dan Meran - regiunea 8 Bucureşti - Ilfov, Ion Brad - regiunea 8 Bucureşti - Ilfov.

În plus, din Comisia pentru Statut face parte Norica Nicolai ca reprezentant al Organizaţiei Femeilor Liberale, Alexandru Popovici pentru Senatul PNL, Ioan Ghişe reprezentând Senatul, Tudor Chiuariu - Camera Deputaţilor, Ionel Chiriţă - LAL, Florin Alexe - TNL şi Radu Surugiu - CSL.

Liberalii trebuie să fnalizeze în Comisia de Statut discuţiile şi modificările care să fie operate şi adoptate prin votul Delegaţiei Permanent şi, ulterior, al Congresului extraordinar din 5-7 martie.

Pentru modificarea Statutului, liberalii se vor reuni în Congres extraordinar pe 5 martie, celelalte două zile fiind dedicate alegerii noii conduceri.

Statutul PNL a fost modificat ultima oară anul trecut, în cadrul unui Congres extraordinar desfăşurat în perioada 20-21 martie, când liberalii au introdus din nou funcţia de prim-vicepreşedinte şi au modificat statutul celor 14 funcţii de vicepreşedinte, rezervând opt funcţii pentru liderii teritoriali care au înregistrat cele mai bune rezultate la alegeri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici