Quintus: Votez o listă cu Antonescu în frunte

Preşedintele Comisiei PNL pentru Statut, Mircea Ionescu Quintus, a declarat, miercuri, că a vrut să se retragă din fruntea comisiei pentru că formula spre care se îndreaptă liberalii este contrară principiului său privind candidatura liberă, menţionând însă că va vota lista lui Crin Antonescu.

13 afișări
Imaginea articolului Quintus: Votez o listă cu Antonescu în frunte

Quintus: Votez o listă cu Antonescu în frunte (Imagine: Mediafax Foto)

"Pot să vă spun că, din punct de vedere organizatoric, eu am propus, mă rog, văzând că ne îndreptăm către o formulă care este potrivnică principiului meu, am dorit să-mi depun mandatul. Am fost rugat cu stăruinţă şi de domnul Orban, domnul Stroe, de domnul preşedinte, dându-mi şi eu seama că s-ar înţelege că în cadrul partidului nostru sunt disensiuni, ceea ce nu este adevărat", a susţinut Mircea Ionescu Quintus.

Seniorul liberal a menţionat că a decis să nu renunţe la funcţia de preşedinte al comisiei. Totodată, el a precizat că l-a desemnat ca înlocuitor pentru momentele în care nu va putea fi prezent la dezbaterile comisiei pe deputatul Mihai Voicu. "Este tot aşa de priceput ca şi mine în materie de Statut şi alături de care şi cu membrii comisiei încercăm să ducem la bun sfârşit în cel mult două săptămâni această operă", a mai spus Quintus.

Întrebat despre sistemul de vot mixt propus de el, Mircea Ionescu Quintus a precizat că preşedintele PNL nu a fost de acord cu propunerea sa, drept urmare a renunţat la ea. Liberalul a adăugat că va vota împotriva propunerii de vot pe liste, anunţând însă că va vota lista lui Antonescu.

"Am şi renunţat la propunere din cauza aceasta. Eu am şi spus ce am de gând să fac. Când se va vota Statutul cu formulă pe listă, votez împotrivă clar, iar dacă o listă propusă de Crin Antonescu va fi supusă deciziei Congresului, lista o votez. Votez o listă cu Crin Antonescu în frunte, deşi am votat împotriva sistemului de vot pe liste", a afirmat Quints.

Seniorul liberal a precizat că membrii comisiei au luat "câteva decizii mai mult de ordin organizatoric", din cauza faptului că nu au putut monitoriza "decât o parte din răspunsurile" primite din teritoriu.

"Am rugat secretariatul general să le aşeze pe propuneri la fiecare articol. Important era însă să răspundem celor câteva probleme principale, adică cum se fac alegerile pentru Biroul Politic Central - dacă se păstrează sistemul uninominal sau se merge pe sistemul de listă, numărul membrilor şi al vicepreşedinţilor. Din păcate, organizaţiile teritoriale au făcut propuneri foarte sărace în această privinţă şi am început noi între noi dezbaterile exprimându-se şi pentru o formulă şi pentru alta, fără să supunem la vot. Prin urmare, aceasta este situaţia. Comisia nu a luat nicio altă hotărâre pentru că suntem încă în dezbaterea materialelor primite", a conchis Quintus.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici