R.Turcan: Cred că UDMR nu va accepta varianta 8+2 judeţe, ci pe cea a reorganizării deconcentratelor

Deputatul PDL Raluca Turcan a declarat vineri la Sibiu că nu crede că UDMR va accepta varianta reorganizării administrativ-teritoriale cu opt plus două judeţe, arătând că, mai curând, Uniunea ar merge pe varianta reorganizării deconcentratelor.

1127 afișări
Imaginea articolului R.Turcan: Cred că UDMR nu va accepta varianta 8+2 judeţe, ci pe cea a reorganizării deconcentratelor

R.Turcan: Cred că UDMR nu va accepta varianta 8+2 judeţe, ci pe cea a reorganizării deconcentratelor

"Regionalizarea e o discuţie importantă, dar e o discuţie pe termen lung. E clar că nu există un consens în cadrul coaliţiei de guvernare şi e destul de limpede că UDMR respinge varianta cu 8 judeţe. De asemenea, mi-e destul de greu să cred că vor accepta varianta cu 8+2 judeţe, fiindcă ea ar presupune un regim diferit pentru maghiarii din Mureş sau Satu Mare în raport cu cei din Hargita şi Covasna", a precizat Raluca Turcan, în legătură cu negocierile cu UDMR pe această temă.

Ea a adăugat că varianta reorganizării deconcentratelor ar fi acceptabilă pentru UDMR, fiind o măsură de reformă a statului.

"Cred mai curând că pentru UDMR ar fi mai acceptabilă reorganizarea deconcentratelor, ceea ce ar fi o măsură de reformă a statului, de eficientizare a lui", a spus Turcan.

Deputatul UDMR Peter Lakatos a declarat, pentru "Gândul", că varianta avansată de preşedintele Traian Băsescu referitoare la opt judeţe plus Harghita şi Covasna are "zero şanse" de a fi acceptată de Uniune, el susţinând totodată că unii democrat-liberali transmit UDMR să se ţină "tare".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la B1TV, că le-a spus reprezentanţilor UDMR, la Cotroceni, că maximul pe care îl poate oferi este o formulă de opt judeţe plus Harghita şi Covasna, separat, care să rămână aşa cum sunt acum, dar "niciodată unite".

El a mai declarat că, dacă UDMR refuză ofertă legată de reorganizare, atunci nu se va mai face acest proces, ci se va trece la reforma instituţiilor deconcentrate, care se diminuează ca densitate şi personal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici