Radu Sârbu: Băsescu e un vampir politic care se hrăneşte cu sângele advers

Liderul ţărănist Radu Sârbu afirmă că Traian Băsescu "dăunează grav interesului naţional", comparându-l cu un "vampir politic care se hrăneşte cu sângele supt din gâtul adversarilor politici".

29 afișări
Imaginea articolului Radu Sârbu: Băsescu e un vampir politic care se hrăneşte cu sângele advers

Radu Sârbu: Băsescu e un vampir politic care se hrăneşte cu sângele advers (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Sârbu a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că reprezentanţii PNŢCD - aripa Sârbu îl susţin pe candidatul PNL la Preşedinţie, Crin Antonescu, deoarece au constatat "nevoia României de a scăpa de Traian Băsescu".

"Traian Băsescu dăunează grav interesului naţional al României. Are o gândire totalitară şi este incapabil din punct de vedere politic şi administrativ. Nu a fost un preşedinte jucător, ci preşedinte director general al României, confundând structurile de conducere la nivel suprem în stat cu un consiliu de administraţie stăpânit de o manieră autocrată", a afirmat Sârbu.

Potrivit acestuia, Traian Băsescu este cel care conduce Guvernul, nu Emil Boc, care a rămas la stadiul de "purtător de vorbe al preşedintelui".

"Eşecul măsurilor anticriză se datorează lui Traian Băsescu, care s-a dovedit incapabil să atenueze efectele crizei economice", a spus liderul PNŢCD.

Radu Sârbu a susţinut că Traian Băsescu "se mişcă pe scena politică românească precum un urs împuşcat, dar încă nu mort, şi aplică tactica pârjolirii lanurilor şi otrăvirii fântânilor".

El a adăugat că Băsescu "nu a fost un factor de echilibru şi moderaţie în societatea românească, dimpotrivă, trăieşte din conflict şi dezbinare".

"Îl văd ca un fel de vampir politic care se hrăneşte şi parcă întinereşte din sângele supt din gâtul adversarilor săi. A imprimat şi PDL această doctrină a conflictului", a spus Radu Sârbu.

Acesta a precizat că Traian Băsescu trebuie înlocuit din funcţia de preşedinte al României, fiind nevoie de "bun simţ".

"De aceea, România are nevoie de candidatul PNL, Crin Antonescu", a conchis Sârbu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici