Radu Sârbu: Ion Diaconescu a fost un simbol moral şi politic al PNŢCD şi al societăţii româneşti

Fostul preşedinte al PNŢCD Radu Sârbu a declarat miercuri că Ion Diaconescu a fost "un simbol moral şi politic al partidului şi al societăţii româneşti", formaţiunea resimţind "dureros" decesul acestuia.

205 afișări
Imaginea articolului Radu Sârbu: Ion Diaconescu a fost un simbol moral şi politic al PNŢCD şi al societăţii româneşti

Radu Sârbu (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Sârbu a spus că lui Ion Diaconescu i se potrivesc cel mai bine versurile lui George Coşbuc, "sunt suflet în sufletul neamului meu".

"Ion Diaconescu a fost un simbol moral şi politic al PNŢCD şi al societăţii româneşti, iar partidul resimte dureros decesul acestuia. Nu este ultimul dintre foştii deţinuţi politici, dar moartea sa pare să jaloneze încheierea unei etape. Cred că lui i se potrivesc cel mai bine versurile lui George Coşbuc, «sunt suflet în sufletul neamului meu»", a spus Radu Sârbu.

Fostul preşedinte al PNŢCD Ion Diaconescu a decedat, marţi seară, la vârsta de 94 de ani.

Ion Diaconescu fusese tratat recent la Institutul de Cardiologie "C.C. Iliescu" Fundeni, din cauza cauza unor tulburări de ritm cardiac.

Fostul preşedinte al PNŢCD a fost externat pe 3 octombrie din Institutul de Cardiologie "C.C. Iliescu" Fundeni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici