Raeţchi: Dragnea face stand-up comedy când spune că nu a întreprins nicio acţiune împotriva justiţiei

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a declarat, vineri, că Liviu Dragnea ”face stand-up comedy când spune că nu a întreprins nicio acţiune împotriva justiţiei”, afirmând că din cauza liderului PSD România riscă să rămână cu MCV şi după 2019.

939 afișări
Imaginea articolului Raeţchi: Dragnea face stand-up comedy când spune că nu a întreprins nicio acţiune împotriva justiţiei

Raeţchi: Dragnea face stand-up comedy când spune că nu a întreprins nicio acţiune împotriva justiţiei

”Un nou eşec al eliminării Mecanismului de Cooperare şi Verificare al Comisiei Europene în 2019 va fi cauzat exclusiv de asaltul şi de atacurile lui Liviu Dragnea şi ale PSD la adresa sistemului de justiţie. Mesajele transmise de Frans Timmermans în privinţa justiţiei şi acţiunilor guvernărilor PSD au fost foarte clare şi faptul că prim-vicepreşedintele Comisiei Europene vizitează România în momente cheie, precum intenţia guvernului PSD de a o revoca pe şefa DNA sau OUG 13 nu reprezintă coincidenţe decât pentru propaganda neinspirată a PSD”, a declarat Ovidiu Raeţchi, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Potrivit deputatului liberal, ridicarea MCV în 2019 depinde exclusiv de ”capacitatea guvernului PSD de a înceta cu atacurile la adresa sistemului judiciar”.

”Avertismentul oficialului european a fost foarte clar în acest sens. Iar faptul că României nu îi va fi ridicat Mecanismul de Cooperare şi Verificare până la finalul lui 2018 - aşa cum îşi doreşte guvernul Dăncilă, este un eşec care poate fi atribuit doar guvernărilor PSD-Dragnea şi obsesiei pentru eliminarea luptei anti-corupţie. Riscăm să nu ne îndeplinim acest obiectiv nici în 2019 dacă guvernarea PSD nu îşi opreşte acţiunea distructivă. Oricum, Liviu Dragnea a trecut în mod evident de la politică la stand-up comedy după ce a spus că nici el, nici PSD, nu au întreprins vreo acţiune împotriva justiţiei. În fapt, cam aceasta a fost singura activitate a PSD, de la preluarea guvernării, fie că vorbim despre OUG 13, legile justiţiei, propunerile de modificare a Codului Penal sau dorinţa de a o revoca pe Laura Codruţa Kovesi”, a adăugat Raeţchi.

De asemenea, Ovidiu Raeţchi a mai afirmat că liderii europeni ”nu se joacă cu respectarea justiţiei, chiar dacă Dragnea şi PSD încearcă să submineze importanţa mesajelor venite din Occident”.

“Merită precizat şi faptul că exact în ziua vizitei lui Frans Timmermans la Bucureşti, Parlamentul European a aprobat procedura Comisiei Europene de sancţionare a Poloniei potrivit articolului 7 din tratatul Uniunii Europene din cauza modului în care este tratat sistemul judiciar. Continuarea procesului ar putea conduce, în mod teoretic, la o suspendare a dreptului de vot al Poloniei la nivelul Consiliului European. Cu alte cuvinte, Uniunea Europeană nu se joacă cu respectarea justiţiei, chiar dacă Dragnea şi PSD încearcă să submineze importanţa mesajelor venite din Occident”, a conchis deputatul PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici