Raeţchi propune o moţiune liberală la Congresul PNL. Valorile conservatoare trebuie analizate lucid, nu îmbrăţişate cu pioşenie mimetică

Deputatul PNL, Ovidiu Raeţchi, a declarat că este nevoie de o moţiune liberală autentică la următorul Congres al partidului, precizând că valorile conservatoare trebuie să fie analizate lucid, şi "nu îmbrăţişate cu pioşenie mimetică, necritică şi iliberală".

1460 afișări
Imaginea articolului Raeţchi propune o moţiune liberală la Congresul PNL. Valorile conservatoare trebuie analizate lucid, nu îmbrăţişate cu pioşenie mimetică

Raeţchi, propune o moţiune liberală la Congresul PNL. Valorile conservatoare trebuie analizate lucid, nu îmbrăţişate cu pioşenie mimetică

„România are azi nevoie ca de aer de liberalism. De apărarea unui spaţiu cât mai amplu al drepturilor şi libertăţilor individuale împotriva agresiunilor "jandarmilor", "inchizitorilor" şi "îndreptăţiţilor" de tot soiul. PNL însuşi, pentru a sluji cât mai bine România, are nevoie de liberalism. Iată de ce cred că este esenţial să avem o moţiune liberală autentică, plenară la viitorul Congres PNL. Valorile conservatoare trebuie analizate lucid, nu îmbrăţişate cu pioşenie mimetică, necritică şi iliberală. Şi iată de ce mă voi afla printre promotorii unei moţiuni integral liberale la viitorul Congres al partidului”, a scris deputatul PNL, Ovidiu Raeţchi, joi, pe Facebook.

Acesta a precizat că la ultimul congres PNL s-a impus o majoritate conservatoare.

„O majoritate conservatoare categorică s-a impus la ultimul Congres PNL; o moţiune conservatoare a câştigat fără drept de apel. Este o realitate care se respectă”, a adăugat Raeţchi.

Deputatul liberal a susţinut, în plenul Camerei Deputaţilor, că în România „suflă un aer venit din Moscova” şi că e important să se reafirme principiile de bază ale gândirii liberale.

„Auzim declaraţii de ură şi dispreţ faţă de Europa, auzim solicitări articulate de a părăsi UE, auzim atacuri la adresa unor state partenere, observăm înlăţuindu-se o serie de argumente agresive şi discriminatoare la adresa minorităţilor sexuale. Demnitari pe care în mod normal îi consideram sănătoşi la cap, provoacă fake-news-uri despre legalizarea căsătoriei cu animale pentru a-şi justifica poziţiile anti-occidentale. Avem epidemii grave pentru că majoritatea PSD-ALDE a îngropat în Parlament Legea vaccinării. În acest context întunecat şi periculor, în care poţi simţi un vânt suflând dinspre Moscova, e esenţial să reafirmăm o serie de principii de bază al gândirii liberale”, a declarat Raeţchi, în faţa deputaţilor.

Propunerea liberalului Ovidiu Raeţchi vine în contextul desfăşurării referendumului pentru redefinirea familiei care se va desfăşura pe 6 şi 7 octombrie 2018, între orele 7.00 şi 21.00. Întrebarea care va fi adresată românilor la referendumul pentru redefinirea familiei va fi: „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?".

Referitor la acest subiect, preşedintele PNL Ludovic Orban a spus că partidul susţine referendumul pentru redefinirea noţiunii de căsătorie în Constituţie, dar nu va impune membrilor cum să voteze, pentru că fiecare se va poziţiona „în funcţie de cum îi dictează conştiinţa”. Prin urmare unii liberali s-au poziţionat contra iniţiativei civice a Coaliţiei pentru familie, iar alţii pro.

Orban a mai anunţat că va merge la referendumul pentru revizuirea Legii fundamentale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici