Rafila: Decesul lui Toma, cauzat de infecţie respiratorie, ulterior cu complicaţii cardio-vasculare

E vorba de evoluţia nefavorabilă şi nefericită din punct de vedere medical a unei afecţiuni respiratorii, o viroză, ulterior cu complicaţii cardio-vasculare, spune ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, despre decesul preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, Cătălin Toma.

2640 afișări
Imaginea articolului Rafila: Decesul lui Toma, cauzat de infecţie respiratorie, ulterior cu complicaţii cardio-vasculare

Rafila: Decesul lui Toma, cauzat de infecţie respiratorie, ulterior cu complicaţii cardio-vasculare

Alexandru Rafila precizează, la Antena 3, că nu crede că este vorba despre o controversă în privinţa morţii preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, Cătălin Toma.

„E vorba de evoluţia nefavorabilă şi nefericită din punct de vedere medical a unei afecţiuni respiratorii, o viroză, ulterior cu complicaţii cardio-vasculare. Nu pot să fac comentarii legate de eventuale omorbidităţi pe care le avea domnul Toma, este şi legiferat ca atare”, afirmă Rafila.

El adaugă că „patologia infecţioasă, mai ales la pacienţi care au şi comorbidităţi evoluează din păcate imprevizibil şi mai apar şi decese”.

„Aceste infecţii virale, sezoniere, precum gripa, pot produce complicaţii chiar şi la persoane cu stare de sănătate aparentă bună şi pot să ducă la astfel de consecinţe. Important, ca mesaj general, este ca atunci când avem o astfel de problemă, să ne prezentăm la medic din primul moment şi să încercăm să nu ducem pe picioare astfel de afecţiuni. (...) Atât ştiu şi eu, că a fost internat la spitalul la care am lucrat şi eu, cu o infecţie respiratorie, mai mult de atât nu pot să spun”, încheie Rafila.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici