Rafila despre strategia de vaccinare: Nu are niciun fel de legătură cu obligativitatea

Strategia naţională de vaccinare nu are niciun fel de legătură cu obligativitatea vaccinării, precizează, vineri, Alexandru Rafila. Strategia este adoptată pentru ca bolile transmisibile să fie ţinute în frâu: „orice fel de altă interpretare nu are legătură cu realitatea cu intenţia”.

278 afișări
Imaginea articolului Rafila despre strategia de vaccinare: Nu are niciun fel de legătură cu obligativitatea

Ministril Sănătăţii a vorbit, vineri, despre strategia de vaccinare, care se referă la imunicarea, în general, până în anul 2030.

„Aş vrea să transmit un mesaj extrem de clar: nu are niciun fel de legătură cu obligativitatea vaccinării, deci nu prevede niciun fel de element legat de obligativitate, dar este o strategie care acordă sarcini instituţiilor publice şi medicilor în ceea ce priveşte desfăşurarea unei activităţi corecte de informare, să asigure resursele pentru vaccinare şi să putem să ţinem în frâu bolile transmisibile, bolile infecţioase care pot fi prevenite prin vaccinare. Referirile care au existat în discuţii publice legate de atingerea unei ţinte de vaccinare, de exemplu la 95%, nu se referă la ţinta în sine, ci la faptul că dacă se atinge acea ţintă an de an, riscurile pentru populaţie general şi pentru copii în special de a se îmbolnăvi sunt foarte, foarte reduse sau inexistente”, a declarat Rafila.

Potrivit ministrului, România trebuie să îşi păstreze statusul de ţară fără poliomelită, de ţară fără epidemii de rujeolă, fără epidemii de rubeolă şi trebuie să ofere o şansă femeilor din România privind vaccinarea împotriva infecţiei cu papiloma virus.

„Nu este vorba despre nimic altceva şi orice fel de altă interpretare nu are legătură cu realitatea, cu intenţia sau cu conţinutul acestei strategii”, a adăugat Rafila.

Strategia naţională de vaccinare, adoptată de Guvern, stârnise controverse din vară deja, într-o parte a societăţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici