Rafila: Eu nu am auzit niciun moment despre desfiinţarea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că nu se doreşte desfiinţarea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Mai mult chiar, specialiştii ministerului lucrează la mai multe variante de restructurarea a instituţiei, avându-se în vedere şi modelul din Israel cu mai multe Case de Asigurări.

2883 afișări
Imaginea articolului Rafila: Eu nu am auzit niciun moment despre desfiinţarea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate

Rafila: Eu nu am auzit niciun moment despre desfiinţarea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate

Declaraţiile au fost făcute vineri, în timpul unei conferinţe de presă.

„Eu nu am auzit niciun moment despre desfiinţarea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate”, a spus Rafila.

Ministrul Sănătăţii a mai dezvăluit că specialiştii pregătesc mai multe variante de reformare a casei de asigurări de sănătate.

„Trebuie să vorbim despre decontarea serviciilor şi opinia mea este că întotdeauna concurenţa este binevenită. În Israel sunt patru case de asigurări de sănătate.. poate duce la îmbunătăţirea serviciilor... vorbim despre chestiuni de principiu... Noi avem pregătite diverse variante. Este o decizie care necesită multe acte normative... Este un drum, nu este o decizie”, a precizat Alexandru Rafila.

Solicitarea privind restructurarea sistemului medical a fost făcută de premierul Marcel Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici