Rafila: Îndeplinirea criteriilor de aderare la OECD în cursul acestui an prioritate a MS

Îndeplinirea criteriilor de aderare la OECD în cursul acestui an reprezintă o prioritate a Ministerului Sănătăţii, spune ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

91 afișări
Imaginea articolului Rafila: Îndeplinirea criteriilor de aderare la OECD în cursul acestui an prioritate a MS

Rafila: Îndeplinirea criteriilor de aderare la OECD în cursul acestui an prioritate a MS

Rafila participă la Reuniunea miniştrilor sănătăţii din ţările membre şi cele candidate la OECD.

„România se află bine plasată în cursa de aderare la această importantă organizaţie internaţională care coordonează în mod eficient dezvoltarea economică şi socială din cele mai avansate ţări ale lumii. Îndeplinirea criteriilor de aderare în cursul acestui an reprezintă o prioritate a Ministerului Sănătăţii şi se referă în primul rând la accesul la servicii de sănătate de bună calitate, care este condiţionat de continuarea investiţiilor începute prin PNRR, digitalizare şi dezvoltare a resurselor umane în sănătate”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Conform Ministerului Sănătăţii, întâlnirea cu Stefano Scarpetta, directorul Departamentului de Ocupare a Forţei de Muncă şi Afaceri Sociale, a abordat inclusiv calendarul negocierilor şi progreselor înregistrate de România în sectorul sanitar.

Progresele înregistrate de România în ultimii doi ani au fost apreciate de către Stefano Scarpetta, care a încurajat autorităţile din România să continue programul de reformă şi investiţii în domeniul sanitar, adaugă sursa citată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici