Raluca Turcan cere indexarea cu rata inflaţiei şi neimpozitarea pensiilor sub 1.500 de lei

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan susţine că doreşte ca din 2011 să fie indexate cu rata inflaţiei şi neimpozitate toate pensiile sub 1.500 de lei, pentru că ieşirea din criză "trebuie să aducă beneficii concrete românilor".

28 afișări
Imaginea articolului Raluca Turcan cere indexarea cu rata inflaţiei şi neimpozitarea pensiilor sub 1.500 de lei

Raluca Turcan cere indexarea cu rata inflaţiei şi neimpozitarea pensiilor sub 1.500 de lei (Imagine: Mediafax Foto)

Deputatul PDL de Sibiu Raluca Turcan afirmă, într-un comunicat de presă transmis joi, că doreşte ca, începând cu anul 2011, să fie modificate plafoanele pentru indexarea pensiilor şi cele pentru neimpozitarea acestora.

"Consider că ieşirea din criza economică, preconizată pentru a doua parte a acestui an, trebuie să aducă beneficii concrete cetăţenilor români. Voi susţine, de aceea, ca, începând cu anul 2011, să fie indexate cu rata inflaţiei şi, de asemenea, să fie scutite de impozit toate pensiile mai mici de 1.500 de lei. Actuala legislaţie prevede indexarea cu rata inflaţiei doar a pensiei sociale minime, de 350 de lei, respectiv scutirea de impozit doar pentru pensiile sub 1.000 de lei. Voi susţine, de asemenea, creşterea alocaţiilor pentru copii, alocaţii de care trebuie să beneficieze fiecare copil, fără discriminare", se arată în comunicatul semnat de Raluca Turcan.

Potrivit sursei citate, "orice creştere economică pe care o va avea România trebuie să se regăsească într-un fel sau altul în buzunarele românilor".

"Consider, de asemenea, că principiile pe care funcţionează actualele politici sociale sunt corecte, în condiţiile nevoii de echitate în sistem (prin tăierea pensiilor exagerate, de zeci de milioane de lei, care nu au legătură cu contribuţiile la asigurările sociale) şi ale constrângerilor bugetare din această perioadă", susţine Raluca Turcan.

Ea afirmă că nu se ia în calcul scăderea pensiilor prin noi impozite şi nici ideea eliminării unora dintre alocaţiile pentru copii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici