Raluca Turcan: Ne-am pus mandatul pe masă, iar CCR a confirmat că am procedat corect

  • Vicepremierul Raluca Turcan a afirmat că Guvernul a avut dreptate când şi-a pus mandatul pe masă
  • Curtea Constituţională a confirmat că procedura a fost corectă
  • CCR a respins, miercuri, procedura de adoptare a bugetului de stat prin angajarea răspunderii Guvernului
1146 afișări
Imaginea articolului Raluca Turcan: Ne-am pus mandatul pe masă, iar CCR a confirmat că am procedat corect

Raluca Turcan: Ne-am pus mandatul pe masă, iar CCR a confirmat că am procedat corect

„Legea Bugetului de Stat şi Legea Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat sunt constituţionale! Procedura de angajare a răspunderii a fost o urgenţă absolută, pentru ca ţara să aibă de la 1 ianuarie un buget adoptat. Am ajuns în această situaţie excepţională pentru că Guvernul Dăncilă nu a respectat Legea nr.500/2002 privind finanţele publice, care obligă Executivul să construiască bugetul până la 1 noiembrie şi să îl aducă în Parlament înainte de 15 noiembrie”, a scris Raluca Turcan, miercuri, pe Facebook.

Ea a adăugat că Guvernul Orban a plătit toate facturile restare, a adoptat rectificarea bugetară, şi-a asumat răspunderea pe bugetul de stat pentru ca autorităţile locale să îşi poată gestiona banii.

„În mai puţin de două luni de la preluarea mandatului, Guvernul Orban a adoptat o rectificare bugetară dificilă, a plătit toate facturile restante şi şi-a angajat răspunderea pe Legea Bugetului de Stat şi Legea Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat pentru 2020. Astfel, România a avut un buget în vigoare încă din primele zile ale anului 2020. Este pentru prima dată, în ultimii ani, când autorităţile locale au putut să-şi construiască bugetele locale şi să-şi programeze toate cheltuielile încă de la începutul anului. Am oferit stabilitate şi predictibilitate economică ţării, lucru care s-a văzut în stabilizarea cursului leu/euro”, a completat Turcan.

Vicepremierul a conchis că „a fost un demers constituţional, corect şi curajos. Ne-am pus mandatul pe masă pentru binele ţării, iar CCR a confirmat că am procedat corect!”.

CCR a respins, miercuri, sesizarea lui Marcel Ciolacu şi a lui Teodor Meleşcanu privind procedura de adoptare a bugetului de stat prin angajarea răspunderii Guvernului, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali e din cadrul Curţii Constituţionale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
turcan,
ccr,
buget

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici